Paradele de Anul Nou in lume. Afla unde au loc cele mai mari spectacole


Peste tot in lume Noul An este intampinat cu bucurie, in unele regiuni fiind deja o traditie ca oamenii sa-si impartaseasca emotia si sa petreaca in strada alaturi de zeci si chiar sute de persoane. Este adevarat ca in marile [...]


Peste tot in lume Noul An este intampinat cu bucurie, in unele regiuni fiind deja o traditie ca oamenii sa-si impartaseasca emotia si sa petreaca in strada alaturi de zeci si chiar sute de persoane.

Este adevarat ca in marile orase se obisnuieste sa fie organizate concerte si spectacole de lumini, insa daca mergi de Revelion cu familia ta in afara tarii intereseaza-te ce traditii locale s-au pastrat. Mai ales pentru copilasul tau poate fi o experienta pe care nu o va uita niciodata.

Bahamas

Incepand cu primele ore ale zilei de 26 decembrie si pana in ziua de 1 ianuarie are loc sarbatoarea numita de localnici Junkanoo. Desi are legatura cu Mardi Gras si Carnavalul de la Rio, Junkanoo este unic. Participantii, grupati in cel mult cate 1000 de oameni poarta costume colorate si canta acompaniati de tobe, fluiere, talangi. Este si un concurs cu premii in bani pentru cea mai buna muzică, cele mai bune costume sau cel mai frumos grup.

Brazilia

Rio de Janeiro este una dintre cele mai populate locatii deoarece sfarsitul de an se celebreaza aici intr-un mod spectaculos. La malul marii, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, sunt pregatite artificii ce vor lumina cerul la miezul noptii. Oameni din cele patru colturi ale lumii vin in Brazilia pentru a-si ura un an nou fericit in ritm de samba.

Thailanda

Parada de Anul nou este condusa de una dintre cele mai respectate femei ale comunitatii. Participantii o urmeaza in ritm de tobe si gonguri, unii costumati in dragoni, elefanti, bivoli si alte personaje fantastice.

Japonia

In fiecare an, in ianuarie, are loc asa-numitul Yamayaki cand se aprind focuri pe muntele Wakakusa. Focul sacru este adus de calugarii budisti la altarul situat la poalele muntelui. 200 de focuri de artificii vor fi apoi lansate si vor lumina Wakakusa pentru 30 de minute. Turistii sunt sfatuiti sa vina cu binocluri, sa se imbrace gros si sa nu fie ingrijorati de riscul unui incendiu deoarece pompierii intotdeauna supravegheaza evenimentul.

Statele Unite ale Americii

Una dintre cele mai vechi traditii este Parada trandafirilor, venirea noului an fiind pentru prima data sarbatorita in acest fel in anul 1890 in California (Pasadena). Este o parada a platformelor mobile acoperite de flori, plante, seminte, nuci, nefiind permis nimic artificial.

Danemarca

In perioada 25-31 decembrie Copenhaga este in sarbatoare. In ziua de 31, localnicii si turistii se aduna in piata palatului Amalienborg pentru a privi spectacolul artificiilor. Un moment mult-asteptat este parada garzii regale in uniforme rosii de gala.

Irlanda

O sarbatoare ale carei radacini se pierd in istoria vikingilor este Hogmanay. Elementul central al acestui festival este focul, simbol al purificarii si lumina. Nu este chiar o manifestare obisnuita deoarece barbatii merg pe strazi si fac diverse jonglerii cu mingi de foc. Acestea sunt confectionate din sarma, umplute cu ziare, carpe si alte materiale inflamabile. Bilele sunt atasate de un cablu sau un lant de aproximativ un metru si rotite apoi in aer, pe deasupra capului. Nu in toate regiunile se sarbatoreste in acest mod. In unele localitati sunt organizate procesiuni cu torte, se canta, se danseaza, se mananca si se spun povesti in jurul focurilor.

Marea Britanie

Petrecerea de Revelion aduna mii de oameni in Londra, pe Trafalgar Square pentru a privi focul de artificii de la miezul noptii si pentru a-si ura “La multi ani” atunci cand Big Ben va marca intrarea in noul an.

related posts

Modifică setările cookies