Paternitatea ii ajuta pe barbati sa renunte la obiceiurile proaste


Paternitatea poate sa ii schimbe in bine pe barbati, ajutandu-i sa renunte la fumat, alcool si comportamente riscante, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Oregon State University. Potrivit savantilor americani, barbatii care devin tati pentru prima data tind [...]


Paternitatea poate sa ii schimbe in bine pe barbati, ajutandu-i sa renunte la fumat, alcool si comportamente riscante, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Oregon State University.

Potrivit savantilor americani, barbatii care devin tati pentru prima data tind sa evite infractiunile si consumul de alcool si tutun, informeaza Daily Mail.

Concluziile au fost formulate pe baza unui studiu desfasurat pe parcursul a 19 ani, la care au participat peste 200 de baieti si barbati cu varstele cuprinse in intervalul 12-31 de ani. Cercetatorii din Oregon au monitorizat felul in care comportamentul antisocial al participantilor s-a modificat de-a lungul anilor.

In timp ce cateva studii anterioare au aratat felul in care casatoria poate sa influenteze comportamentul negativ al barbatilor, studiul realizat de savantii din Oregon este primul care a izolat si cercetat impactul aditional al paternitatii.

"Acest studiu arata ca paternitatea poate fi o experienta care transforma chiar si un barbat care obisnuieste sa adopte comportamente foarte riscante", a declarat David Kerr, coordonatorul studiului.

Studiul, publicat in Journal of Marriage and Family, a evidentiat in plus faptul ca barbatii care au devenit parinti in jurul varstei de 30 de ani sunt mai dispusi sa renunte la alegerile negative din stilul lor de viata, in comparatie cu barbatii care au devenit parinti la o varsta mai tanara.

Un studiu realizat in 2005 de University of Warwick a analizat comportamentul barbatilor fumatori care au devenit parinti. Realizat pe un esantion de 286 de barbati fumatori, ai caror copii aveau varste cuprinse in intervalul 8-14 saptamani, acest studiu a aratat faptul ca venirea pe lume a bebelusilor nu a fost asociata cu renuntarea definitiva la fumat pentru cei mai multi dintre participanti, dar acestia au renuntat insa sa mai fumeze in interiorul locuintelor lor.

Mai putin de 20% dintre ei au incercat sa renunte la fumat si doar 4% dintre respondenti au reusit acest lucru, dupa nasterea bebelusilor lor. In schimb, 78% dintre respondenti au incercat, iar 60% au reusit, sa renunte la a mai fuma in interiorul locuintelor lor.

Mediafax

related posts

Modifică setările cookies