POVEȘTI DE DRAGOSTE din penitenciar. Ce a pățit psiholoaga care s-a măritat, în închisoare, cu interlopul Crocodilu’


Angajata Penitenciarului Rahova care s-a căsătorit în penitenciar cu deținutul pe care îl consilia a fost trasă la răspundere de comisia de disciplină a închisorii.


Ancheta care o vizează pe angajata Penitenciarului Rahova este în plină desfășurare, după ce la 18 ianuarie 2019 aceasta s-a căsătorit la Jilava, locul de detenție al soțului ei, interlopul Bogdan Dumitrache, poreclit Crocodilu’. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat pentru Perfecte.ro că, până în acest moment, comisia întrunită la nivelul închisorii a stabilit sancționarea disciplinară a angajatei.

„La nivelul unei unități subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost analizate, din punct de vedere disciplinar, eventuale nerespectări ale prevederilor Codului deontologic al personalului din sistemul administrației penitenciare, în sensul articolului 11, litera d, de către un funcționar public cu statut special. 

Stabilindu-se încălcarea prevederilor sus-amintite, comisia de disciplină a propus aplicarea sancțiunii prevăzute de art. 70, alin. 1, litera b, din Legea 293/2004 republicată, privind statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor – diminuarea drepturilor salariale pentru funcția îndeplinită cu 10%, pe o perioadă de trei luni”, se arată în răspunsul oferit de comisarul de penitenciare Cristina Crăciun.

Bogdan Dumitrache (Crocodilu’) în 2013. FOTO: Mediafax

Reprezentanții ANP consideră relațiile dintre deținuți și angajații sistemului penitenciar nepotrivite, motiv pentru care ancheta continuă pentru identificarea altor încălcări legale.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova şi Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu’, a avut loc vineri, 18 ianuarie 2019, la Penitenciarul Jilava. Interlopul fusese mutat de la Rahova, motiv pentru care ceremonia nu a avut loc acolo. Reprezentanții Penitenciarului Jilava au declarat că nu a fost nimic nefiresc în realizarea acestei uniuni, deoarece căsătoriile sunt permise în penitenciar. Angajații de la Jilava au doar parțial dreptate; căsătoriile după gratii sunt permise, însă doar între deținuți, nu între deținuți și personalul care îi deservește.

Citește și: POVEȘTI DE DRAGOSTE din penitenciar. Cum au acces deținutele la camera intimă

„Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens şi, după ce se analizează, deţinutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparţine penitenciarul, în cazul nostru - Jilava. Căsătoria a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, declara atunci Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat în iunie 2018 la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat. El e un fost sergent de jandarmi, dar, în urmă cu mai bine de zece ani, a părăsit Ministerul de Interne şi a intrat în lumea interlopă. După ce s-a remarcat în mai multe bătăi de stradă, Crocodilu’ a devenit unul dintre membrii marcanţi ai grupării „Sportivilor”.

FULLSCREEN
POVEȘTI DE DRAGOSTE din penitenciar. Ce a pățit psiholoaga care s-a măritat, în închisoare, cu interlopul Crocodilu’
  • /


related posts