Prea mult timp împreună – sfaturi pentru viața de cuplu pe timp de pandemie


Pandemia de coronavirus a adus schimbări majore în mai multe aspecte ale vieții profesionale și personale.


Odată cu restricțiile impuse și cu măsurile recomandate angajatorilor de a implementa posibilitatea muncii de acasă sau chiar nevoia de restructurare a personalului, oamenii continuă să se adapteze unui nou stil de viață. Tocmai de aceea, viața de cuplu a devenit, poate, mai stresantă din momentul în care ambii parteneri au început să petreacă mai mult timp acasă. Dacă te afli în această situație și cauți soluții pentru a menține relația la fel de puternică, iată câteva sfaturi de care să ții cont în fiecare zi:

Fii creativă în momentele intime

Chiar dacă ieșirile romantice sunt aproape imposibile acum, nu ai nevoie de un restaurant și de un preparat scump pentru a te simți bine alături de partenerul tău. Poți programa ieșiri în parc sau picnicuri sub clar de lună. În dormitor, dinamica se poate schimba în această perioadă dacă aveți prea multe motive de stres. Oferă-ți timp să te simți confortabil și ajută-l pe iubitul tău să-ți înțeleagă nevoile. Optează pentru lubrifianți și prezervative Durex care îți oferă noi senzații și care te ajută să fii cât mai în largul tău în timpul sexului.

Nu uita că aceste momente intime sunt necesare pentru ca relația să rămână pe linia de plutire când apar momentele grele și pot chiar să rezolve anumite probleme. Pare complicat să petreci timp alături de partener și în dormitor după o zi de muncă de acasă, dar amintește-ți de ceea ce te atrage cel mai mult la el și nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi.

Discută deschis despre problemele care apar

Când stai împreună cu cel drag întreaga zi, s-ar putea să apară un nou tip de tensiune, pe care trebuie să o rezolvi înainte ca aceasta să devină o problemă. Fie că este vorba de mici obiceiuri care pot părea enervante sau alte activități pe care era mai ușor să le tolerezi, un simplu gest nepotrivit te poate duce pe culmile disperării. Comunicarea este esențială pentru a înțelege motivul acestor frustrări și posibilitățile de a rezolva conflictele pe care le generează.

Stresul resimțit odată cu adaptarea la noile condiții de muncă poate aduce și obiceiuri proaste precum rosul unghiilor, iar dezordinea se poate instala mai ușor când tu sau partenerul tău sunteți anxioși. Stabilește alături de acesta un program pentru curățenie, spălat vase și alte mici detalii ce pot deveni problematice. De asemenea, spune-i cum te simți atunci când ești deranjată de comportamentul lui și fă tot posibilul pentru a avea conversații productive de fiecare dată.

Caută rezolvări

Înainte ca pandemia să-și intre în drepturi, multe dintre greutățile de cuplu puteau fi ignorate. Programul de muncă și opțiunea de a lua o pauză de la timpul petrecut în doi ofereau posibilitatea de a evita discuțiile serioase și chiar dureroase. În această perioadă, relațiile sunt supuse unui adevărat test, care implică și adevărata rezolvare a problemelor. Acum că nu mai ai prea multe variante de a te distrage, inițiază discuțiile necesare pentru a putea continua relația în armonie.

Privește acest lucru ca pe ceva pozitiv și acceptă lumina în care este pusă relația ta cu persoana iubită. Dacă există conflicte serioase, acum este cel mai bun moment pentru a le rezolva, iar chestiunile mici pe care preferai să le ignori trebuie analizate înainte să-și lase amprenta cu adevărat. Discuțiile sunt sănătoase, iar lucrurile pe care le conștientizezi mai devreme îți pot salva relația sau o pot finaliza pe cea care nu-ți mai aduce bucurii.

Timpul petrecut acasă alături de partenerul de cuplu poate fi o binecuvântare, dar în timp poate naște probleme care nu știai că există. Pune mai mult preț pe comunicare și stabilește un set de valori alături de cel drag, pentru a putea trece mai ușor peste această perioadă dificilă și pentru a o transforma într-o poveste plină de aventuri.

Sursa foto: pexels.com

related posts

Modifică setările cookies