Lucruri pe care nu le stiai despre recuperarea dupa o nastere prematura


Nicio mamica nu planuieste sa nasca mai devreme decat ar trebui, insa 1 gravida din 8 aduce pe lume un bebelus prematur. Pentru acestea femei, experienta nasterii si perioada imediat urmatoare sunt putin mai diferite decat momentele traite de o [...]


Nicio mamica nu planuieste sa nasca mai devreme decat ar trebui, insa 1 gravida din 8 aduce pe lume un bebelus prematur. Pentru acestea femei, experienta nasterii si perioada imediat urmatoare sunt putin mai diferite decat momentele traite de o graviduta care ii ureaza unui copil bun venit la timpul potrivit.

Imediat dupa ce vei face cunostinta cu puiul tau nascut prematur, micutul va fi nevoit, cel mai probabil, sa stea la incubator si sa fie supus unor ingrijiri speciale. Toata atentia ta va fi indreptata in directia lui si vei avea momente in care te vei simti coplesita.

Uite ce trebuie sa stii in cazul in care se va intampla sa faci parte dintre acele mamici care nasc prematur.

1. Experienta ta de parinte nu se va rezuma doar la acest moment dificil

Atunci cand nasti mai devreme decat ar trebui, ai tendinta sa te intrebi daca ai facut ceva gresit de-a lungul celor noua luni de sarcina. Nu trebuie sa lasi grijile si remuscarile sa te cuprinda. Mai mult de 40% dintre nasterile premature nu au o cauza cunoscuta, iar daca medicii reusesc sa identifice problema, vei vedea ca nu tu esti cea care a cauzat-o. Gandeste-te ca acest inceput dificil nu este decat inceputul uneia dintre cele mai frumoase experiente ale vietii tale si ca vei depasi cu bine toate obstacolele daca vei avea putina incredere.

2. Celelalte mamici ti se vor parea perfecte

Colega de salon e acasa de o saptamana si are deja grija de puiul ei, iar tu esti nevoita sa mai petreci timp in spital spre binele bebelusului tau. Cand te vei uita la toti ceilalti parinti care se externeaza fericiti, te vei simti invidioasa si acest sentiment este firesc. Nu trebuie sa te simti vinovata, ci trebuie doar sa-ti repeti ca fiecare proaspata mamica are parte de dificultati, iar acesta este obstacolul pe care trebuie sa-l depasesti tu.

3. Va trebui sa-ti faci timp pentru tine

Pe masura ce starea copilasului tau se va imbunatati, va trebui sa inveti sa-ti faci din nou timp pentru tine. Partenerul tau, parintii si prietenii apropiati te vor incuraja sa iesi, sa te desprinzi putin de stresul cotidian. Va trebui sa depasesti teama de a-l lasa singur pe cel mic si sa ii asculti. Nu vei fi o mamica mai rea daca vei face asta, ci pur si simplu iti vei reincarca bateriile pentru a-i putea acorda micutului tau toata atentia de care are nevoie.

4. Partenerul tau va fi un real sprijin

In astfel de momente dificile pentru familia voastra, vei descoperi ca partenerul tau poate face lucruri la care nu te-ai asteptat niciodata. Veti fi mai apropiati, va veti baza si mai mult unul pe celalt, iar noua voastra legatura va fi extrem de benefica puiului vostru.

5. Vei plange mai mult decat de obicei

Este firesc sa-ti fie teama pentru sanatatea copilului tau si sa te lasi coplesita de emotii. Trebuie insa sa te mobilizezi si sa depasesti aceste probleme deoarece bebelusul tau are nevoie de o mamica puternica si curajoasa, care sa-l ajute atunci cand este nevoie.

Dincolo de toate problemele si dificultatile care se vor ivi de-a lungul drumului, momentul in care il vei aduce pe bebe acasa va fi unul dintre cele mai feircite din viata ta. Cand vei putea in sfarsit sa-l tii tot timpul aproape, vei observa ca orice sacrificiu merita! Zambetul lui si momentele frumoase petrecute impreuna vor sterge amintirile neplacute si vor marca un nou inceput in familia voastra.

related posts

Modifică setările cookies