Ritual barbar in India. Copiii sunt aruncati de la 10 metri inaltime pentru noroc si prosperitate


Fetele bebelusilor ingroziti au scandalizat intreaga lume. In timp ce barbatii maturi ai comunitatii ii scutura in aer liber si apoi le dau drumul de la 10 metri inaltime pentru a atrage norocul si prosperitatea, micutii plang si intind manutele [...]


Fetele bebelusilor ingroziti au scandalizat intreaga lume. In timp ce barbatii maturi ai comunitatii ii scutura in aer liber si apoi le dau drumul de la 10 metri inaltime pentru a atrage norocul si prosperitatea, micutii plang si intind manutele spre parintii lor.

Nu nu este vorba despre un film de groaza, ci despre un ritual infricosator practicat in zona de sud a Indiei, unde batranii cred ca daca ii supun pe micuti la aceasta proba, comunitatea va fi binecuvantata.

Ceremonia este sustinuta in fiecare an de locuitorii statului Karnataka si a fost subiectul a nenumarate discutii initiate de gruparile care sustin drepturile copiilor. Practica barbara este combatuta pana si de guvern, care a interzis-o in anul 2011.

Citeste si: Un spital din India a incurcat doi bebelusi intre ei. Acum ambele familii sustin ca baiatul e al lor

Ea s-a desfasurat din nou anul acest, spre nemultumirea conducatorului Comisiei Nationale pentru Drepturile Copiilor din India.

Sunt socat de ceea ce se intampla si consider ca nu este doar datoria guvernului de a face ceva pentru a opri ritualul. Trebuie sa-i educam pe toti aceia care cred ca ceremonia este benefica pentru comunitate. Atat preotii cat si credinciosii trebuie convinsi ca ceea ce fac este extrem de periculos“, a spus Lov Verma.

Un filmulet din anul 2009 cu ritualul indian a fost publicat de site-urile online de stiri din intreaga lume, el aratand cum bebelusii sunt scuturati in aer si aruncati de la 10 metri inaltime spre multimea agitata.

related posts

Modifică setările cookies