Rivalitatea dintre frati are si aspecte pozitive. Afla care sunt ele


Una dintre cele mai mari provocari pe care le intalneste o mama de-a lungul minunatei aventuri de a creste un copil este aceea de a rezolva rivalitatea dintre micutii ei. Joaca de-a arbitrul pentru meciurile nazdravanilor o seaca de energie [...]


Una dintre cele mai mari provocari pe care le intalneste o mama de-a lungul minunatei aventuri de a creste un copil este aceea de a rezolva rivalitatea dintre micutii ei. Joaca de-a arbitrul pentru meciurile nazdravanilor o seaca de energie pe mamica si-asa destul de ocupata, insa exista si o parte plina a paharului cand vine vorba despre certurile dintre frati.

Pe vremea in care erai insarcinata te gandeai cu drag la momentele in care copilul tau mai mare ii va fi mentor si protector devotat mezinului familiei? Iti inchipuiai tot felul de scenarii aproape idilice in care cei doi nazdravani se sfatuiau si se jucau impreuna, dar totul s-a naruit cand micutul a crescut si a inceput sa-l sicaneze pe cel mare?

Citeste si: Certuri intre frati? Afla cum sa aplanezi conflictele

Nu-ti face griji, toti fratii si toate surorile se ciondanesc atunci cand sunt mici. Acest lucru nu inseamna ca certurile vor dainui peste ani si nici ca nazdravanii isi vor purta ranchiuna pana la batranete. Mai mult decat atat, conflictele lor pot avea chiar si consecinte pozitive:

1. Gestioneaza probleme

Copiii tai gasesc modalitati de a face fata unui conflict cu fiecare tipat in plus pe care il emit. Psihologii si medicii de specialitate considera ca datorita situatiilor tensionate la care sunt supusi zilnic, copiii care au frati sau surori invata sa gestioneze mult mai bine certurile specifice varstei adulte.

2. Devin mai sociabili

Un cercetator al Departamentului de Studii Familiale Cambridge sustine ca nazdravanii capata mai multa siguranta si isi cultiva inteligenta in momentul in care se cearta intre ei. De aceea, mamicile nu ar trebui sa-si faca prea multe griji daca ii tot vad pe cei mici se ciondanesc.

Citeste si: Relatiile dintre frati si surori sunt foarte importante. Uite 5 lucruri pe care sigur nu le stiai

3. Invata sa asculte

Ca sa gasesti un argument bun si sa “contraataci”, trebuie sa asculti si sa iti pui mintea la contributie. Intr-o lume atat de rapida si de plina de provocari, un copil trebuie sa stie sa asculte si sa fie mereu pe faza. Daca certurile cu fratii sau surorile mai mari il vor ajuta sa faca acest lucru, atunci lasa-i sa se contrazica.

4. Invata autocontrolul

Din nou, daca va fi supus mereu unor situatii conflictuale, in cele din urma micutul va invata sa se controleze mult mai bine si sa nu-si mai “iasa din pepeni” de fiecare data cand lucrurile nu merg asa cum a sperat.

related posts

Modifică setările cookies