Sarcina pe saptamani: saptamana 19


Libidoul fluctueaza in timpul sarcinii. Poti descoperi ca al tau este la cote maxime sau, dimpotriva, ca lipseste cu desavarsire. E posibil sa te deplasezi cu dificultate. Nu mai ai un centru de echilibru, asa ca vei observa ca iti [...]


Libidoul fluctueaza in timpul sarcinii. Poti descoperi ca al tau este la cote maxime sau, dimpotriva, ca lipseste cu desavarsire.

E posibil sa te deplasezi cu dificultate. Nu mai ai un centru de echilibru, asa ca vei observa ca iti va fi greu sa urci o panta, de exemplu.

Daca simti ca te ia cu ameteala, s-ar putea ca zaharul din sange sa fie la un nivel mai mare sau mai scazut decat cel normal. Nu trece peste gustarile dintre mese si sub nicio forma nu sari peste cele principale. Daca faci asta, situatia se va remedia de la sine.

Sexul iti da si el bataie de cap. Sau nu. Unele gravide se bucura de un libidou crescut, in special in cel de-al doilea trimestru, cand greturile dispar si energia revine la cote acceptabile sau chiar normale.

Altele, in schimb, descopera ca libidoul lor este foarte scazut. Oboseala, grijile cu privire la bebelus, schimbarile fizice sau hormonale, stresul de la locul de munca, incertitudinea si multe alte aspecte pot avea un impact destul de important asupra fluctuatiei libidoului.

Discuta cu partenerul tau aceasta problema si incercati sa gasiti o solutie. De pilda, pentru o perioada, va puteti doar juca, fara sa ajungeti la penetrare. Explica-i faptul ca in aceasta perioada ai mai mult nevoie de tandrete si imbratisari romantice. Cu rabdare, lucrurile ar putea reveni pe un fagas normal.

Daca, dimpotriva, poftele nu-ti dau pace, da-le frau liber. Sexul este considerat sigur in toate etapele sarcinii, atata timp cat aceasta evolueaza normal, iar doctorul tau nu te-a sfatuit sa eviti contactele sexuale.

Copilasul cantareste acum 180-250 de grame si masoara intre 13-5 centimetri. Pe toata suprafata corpului sau apare o substanta grasa numita mielina, care imbraca si izoleaza nervii, astfel incat impulsurile ajung usor la el. Are loc, de asemenea, mielinizarea coloanei vertebrale.

In urmatoarele zile, in spatele mugurilor dintilor de lapte vor incepe sa se formeze mugurii dintilor permanenti. Glandele sebacee incep sa produca o substanta de culoare alba, numita vernix caseosa, ce protejeaza ca un strat pielea delicata a fatului de lichidul amniotic.

Idee pentru tati: Ai simtit cum se misca piciul tau in burtica mamei? Inseamna ca ai vazut cat e de puternic si viguros inca de pe-acum. Da, vei fi tatic! Esti incantat si speriat in acelasi timp. Te intrebi daca esti pregatit, daca vei putea fi un parinte bun. Daca iti trec prin minte astfel de ganduri, nu te ingrijora. Mami e si ea putin tematoare. Discutati impreuna despre ce va nelinisteste. Consultati carti sau articole ca acesta, cu sfaturi numai bune de urmat. Faptul ca esti aici, citind aceste randuri, demonstreaza deja cat esti de responsabil!

related posts

Modifică setările cookies