Se măresc alocațiile pentru copii. Cât va primi un minor pe lună de la 1 ianuarie 2019


Proiectul de lege a fost depus în Camera Deputaților și urmează să fie analizat și supus votului camerei decizionale. 


Astfel, de la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârstă între 2 și 18 ani ar urma să primaescă o alocație în valoare de 150 de lei, potrivit proiectului de lege inițiat de doi deputați PNL. 

Copiii în vârstă de până la 2 ani ar putea beneficia de o alocație în valoare de 300 de lei lunar.  În prezent, unui copil din România îi revine de la stat un ajutor de 2,8 lei pe zi.

Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referință) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei. Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…) E regretabil că țara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește sumele cheltuielilor pentru alocațiile destinate copiilor. (…)Propunem majorarea cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 și 2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 de lei și cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 de lei”, au explicat cei doi deputați care au inițiat proiectul. 

related posts

Modifică setările cookies