Spectacole de teatru si ateliere pentru copii la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” intre 8-18 noiembrie 2012


Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”, organizat de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, revine cu o noua editie, ce va avea loc anul acesta in intervalul 8 -18 noiembrie. Programul celor 11 zile de festival va [...]


Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”, organizat de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, revine cu o noua editie, ce va avea loc anul acesta in intervalul 8 -18 noiembrie.

Programul celor 11 zile de festival va fi unul bogat in evenimente culturale, adresate nu numai spectatorilor mai mari, ci si celor mici, acestora fiindu-le pregatite o serie de activitati speciale.

Astfel, in sectiunea dedicata copiilor, oferta este una variata, incluzand spectacole de teatru pentru copii, un eveniment muzical de amploare – Gala “Ion Dacian” pentru Juniori, dar si ateliere de muzica si povesti senzoriale, sau ateliere tematice, organizate in cadrul proiectului “Creste prin artă!” la sediul unor institutii de invatamant din Bucuresti.

Spectacolul “DRUMURI DE NISIP” este sustinut de trupa de teatru HOPA-TROP si are loc duminica, 11 noiembrie 2012, ora 11.00 la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”. ”Drumuri de nisip”, un spectacol non-verbal insotit de acompaniament muzical live, se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 5 ani. Evenimentul isi propune sa ajute la formarea unui public tanar – viitorul public adult de maine, pregatit sa recepteze si sa inteleaga actul teatral. Pretul biletului (10 lei) va fi achitat doar de catre adulti, cu mentiunea ca fiecare persoana platitoare de bilet nu poate fi insotita de mai mult de 2 copii.

Spectacolul „MICUL PRINT” are loc la Teatrul de Stat de Papusi din Erevan, Armenia in zilele duminica, 11 noiembrie 2012 si luni, 12 noiembrie 2012, ora 17.00 la Teatrul Tandarica. Spectacolul din data de 11 noiembrie va fi precedat, de la ora 16.30, de lansarea Enciclopediei pentru Copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici, realizata de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.

Gala “ION DACIAN” JUNIOR are loc duminica, 11 noiembrie 2012, ora 17.00 in Aula Bibliotecii Nationale. Eveniment organizat in premiera in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”, Gala “Ion Dacian Junior” reuneste tineri interpreti, cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani, care vor interpreta cele mai frumoase pagini din operete, musicaluri si filme. In cadrul acestui eveniment va avea loc si o prezentare a Enciclopediei pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici.

Atelierul muzical”SEZATOARE CU FLUIERE SI POVESTI” este coordonat de Beatrice & Florin Iordan si are loc vineri, 9 noiembrie 2012, ora 12.00 la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”. Atelierul se adreseaza copiilor cu varsta mai mare de 4 ani. Numar de participanti: 15. Pretul unui bilet: 10 lei. Atelierul functioneaza sub forma unei sezatoare sonore, gandita din drag de muzica veche, specific romaneasca, si are scopul de a-i familiariza pe copii cu instrumentele traditionale, apropiindu-i totodata de basmul popular si de obiceiurile romanesti in general.

Atelierul “POVESTI SENZORIALE” este coordonat de Beatrice Iordan si are loc la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”. Atelierul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani. Numar de participanti:15 copii /atelier. Pretul unui bilet:10 lei. Atelierul este impartit in trei povestiri, fiecare dintre acestea reprezentand un atelier in sine: (1) Calatoriile lui Ivan – sambata, 10 noiembrie, ora 12.00;  (2) Ascultand Marea – sambata, 17 noiembrie, ora 12.00; (3) Povestile Padurii – duminica, 18 noiembrie, ora 12.00. Atelierul isi propune sa apropie copiii de lumea povestilor, ajutandu-i pe cei mici sa exploreze universul basmului prin intermediul simturilor: al vazului (teatru de umbre), al auzului (cu ajutorul unor instrumente simple ce acompaniaza sonor intreaga poveste), al mirosului (cu ajutorul unor plante si mirodenii), a simtului tactil, prezent si el în firul povestii. Toate acestea se regasesc in ciclul celor trei povesti senzoriale, atelierul imbinand crampeie de teatru, muzica, joc, improvizatie, voie buna si multa, multa copilarie.

In cadrul Festivalului International „Viata e frumoasa!” vor avea loc de asemenea o serie de ateliere realizate in cadrul proiectului cultural-educational “Creste prin arta!” – ateliere de introducere in pantomima, balet, muzica si teatru.

Acestora li se adauga Atelierul “Viata e frumoasa!”, desfasurat anul acesta in parteneriat cu Asociatia Pro Educatie, Cultura si Tehnologie la Centrul Scolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici. Coordonata de teatrologul Adriana Teodorescu, activitatea presupune mesterirea unor papusi bi-ba-bo (sau papusi pe mana), care vor face, la finalul atelierului, obiectul unei expozitii cu vanzare.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este: Anca Scurtu, PR Executive, nr. tel 0751.177.084 / [email protected]

related posts

Modifică setările cookies