STUDIU. Cât de des fac sex majoritatea cuplurilor


Probabil ai auzit tot felul de informații legate de acest subiect. Sunt cupluri care se laudă că fac sex în fiecare seară,  alții spun că se iubesc o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Care este însă media?  

Tag-uri: #cupluri #sexy

Când vine vorba despre relații intime, știința devine adevărul. 

Cuplurile adulte au contact de 54 de ori într-un an-  sau aproximativ o dată pe săptămână, potrivit unui studiu din 2017 publicat în Archives of Sexual Behavior.

 

Un alt studiu publicat în 2015 a legat frecvența sexului de fericire. Cercetătorii care publicat în Social Psychological and Personality Science faptul că au descoperit că cuplurile care fac sex cel puțin o dată pe săptămână sunt mai fericite cu relația lor decât cei care o fac mai rar. 

 

 "Adevărul este că orice este confortabil pentru tine și partenerul tău este normal. Nu trebuie să mai faci sex mai mult sau mai puțin decât ți-ai dori. ",  spune Raffi Bilek, un consilier de cupluri și director al Centrului de Terapie Baltimore.

 

Când vă opriți să vă concentrați asupra cifrelor, vă dați seama că mulți factori afectează  frecvenșa cu acre aveși contact intim cu partenerul: vârsta, valorile , stilul de viață, sănătatea și, mai presus de toate, calitatea relației tale.

 

"În aproape toate relațiile pe termen lung, ceea ce se numește " satietate sexuală "se situează în jurul anului doi sau trei", spune Jory. "Satisfacția sexuală este  tendința umană de a se plictisi; Nimeni nu are nicio vină și nu este nimic rușinos. ", adaugă acesta. 

 

Există și un al treilea studiu, care a urmărit frecvența sexuală în funcție de vârstă. Persoanele cu vârsta sub 30 de ani au un sex de 112 de ori pe an în medie (de două ori pe săptămână), dar această frecvență la 86 de ori pe an în rândul persoanelor de 30-39 de ani, de 69 de ori pe an pentru cei cu vârste cuprinse între 40-49 de ani și de aproximativ 52 de ori pe an pentru cupluri în vârsta de cincizeci și mai mult, potrivit cercetărilor efectuate la Institutul Kinsey din Indiana.

 

Din păcate, puteți ajunge într-un loc unde tu și partenerul tău nu sunteți de acord cu ceea ce este confortabil în ceea ce privește frecvența, spune Bilek. "Nu sunteți singurii. Vorbind despre asta, poate cu ajutorul unui consilier profesionist, reușiți să remediați situația.", adaugă  acesta.

 

Îndiferent de cât de des aveți contact intim, este important să amintiți: Scopul unei relații este fericirea, nu sexul. Sexul este important în măsura în care face un cuplu fericit. Și cercetatorii ar fi de acord că fericirea in relație duce la un sex mai bun, nu invers."

 

 

  • STUDIU. Cât de des fac sex majoritatea cuplurilor

related posts

Modifică setările cookies