Imagini socante. Copii care mor de foame in toata lumea: 25% dintre micuti sunt subnutriti


Aproape jumatate de miliard de copii din toata lumea prezinta efecte devastatoare si ireversibile ale malnutriniei, precum incetinirea cresterii si subdezvoltarea creierului.  Organizatia “Salvati copiii” a dat publicitatii un raport care contine statistici ingrijoratoare. Potrivit acestuia, “criza ascunsa” ucide peste 300 [...]


Aproape jumatate de miliard de copii din toata lumea prezinta efecte devastatoare si ireversibile ale malnutriniei, precum incetinirea cresterii si subdezvoltarea creierului. 

Organizatia “Salvati copiii” a dat publicitatii un raport care contine statistici ingrijoratoare. Potrivit acestuia, “criza ascunsa” ucide peste 300 de copii in fiecare ora a zilei si afecteaza 25% dintre micutii din toata lumea.

Subnutritia cronica la copii a fost numita si “ucigasul din umbra”, deoarece de cele mai multe ori nu figureaza ca si cauza a decesului si nu beneficiaza de aasa de multa atentie precum campaniile pentru malariile sau HIV/SIDA.

Situatia este ingrijoratoare, mai ales ca o treime dintre parinti spun ca micutii lor nu au suficienta hrana, iar 17% dintre parinti marturiseste faptul ca cei mici au renuntat la scoala pentru a munci, scrie huffingtonpost.com.

Justin Forsyth, directorul executiv al organizatiei “Salvati copiii” subliniaza gravitatea situatiei: “In fiecare ora mor 300 de copii subnutriti, iar de cele mai multe ori se intampla asta pentru ca nu au acces la alimente comune in tarile bogate”.

Raportul organizatiei scoate in evidenta si alte motive care au contribuit la agravarea problemei: schimbarea climei, pretul ridicat al alimentelor, instabilitatea economica, schimbarile demografice si incalzirea globala.

In ultimele doua decenii, foametea a cunoscut o crestere semnificativa in cinci tari din Africa (Congo, Burundi, Comoros, Swaziland si Coasta de Fildes) si Coreea de Nord.

Copii care sufera de subnutritie cronica sunt vulnerabili in fata foametei in momentele de criza alimentara si pot muri de diaree, pneumonie sau malarie.

Intre 50.000 si 100.000 de oameni au murit in urma foametei din Somalia de anul trecut, sustine guvernul britanic. Majoritatea erau copii.

Sursa foto: Getty Images

related posts

Modifică setările cookies