Sucuri acidulate, cereale și produse light? 3 motive pentru care copilul tău nu trebuie să le consume


Bucataria romaneasca este o sursa extraordinara de arome si gusturi cu ajutorul carora iti incanti micutul de cate ori ai ocazia. Cu toate acestea, de fiecare data cand mergi la supermarket te abtii cu greu sa nu cazi in tentatia [...]


Bucataria romaneasca este o sursa extraordinara de arome si gusturi cu ajutorul carora iti incanti micutul de cate ori ai ocazia. Cu toate acestea, de fiecare data cand mergi la supermarket te abtii cu greu sa nu cazi in tentatia de a cumpara semi-preparate si produse care nu presupun depunerea unui efort considerabil pentru a le pregati.

Desi stii ca nu este bine, apelezi la asa-zisele produse naturale si le incluzi pe acestea in alimentatia micutului tau. Pentru a nu te simti vinovata, cumperi sucuri “naturale” in locul celor acidulate, cereale in locul mezelurilor si produse light pentru a evita zaharul din dulciurile preferate ale copilului.

Pleci de la magazin incantata de alegerile pe care le-ai facut si te gandesti ca in felul acesta incurajezi o alimentatie sanatoasa pentru micut, ferindu-l de pericolele produselor procesate.

Citeste si: Care sunt greselile in dieta zilnica si cum le poti corecta eficient si rapid

Nu te grabi. Pana si asa-numitele alimente naturale ascund pericole si s-ar putea transforma in prietenii falsi ai copilului tau. Iata o parte dintre ele:

Sucurile naturale

Desi nu extrem de nociv, consumul exagerat de sucuri “naturale” incurajeaza o dieta cu valoare nutritionala redusa. Fructele din acest tip de bautura trec printr-o multime de procese care le “seaca” de vitamine. In plus, ele contin destul de multe calorii, zaharul folosit in compozitia lor fiind adesea asociat cu obezitatea infantila si favorizand aparitia cariilor.

Daca intr-adevar vrei sa-ti hidratezi micutul intr-un mod corespunzator, poti sa inlocuiesti sucurile, fie ele naturale ori acidulate, cu apa plata sau lapte.

Citeste si: 4 lucruri despre carbohidrati pe care sigur nu le stiai

Ai grija sa nu cazi in capcana laptelui cu diferite arome pe care il gasesti tot in comert. Colorantii si zaharul din compozitia lui sunt la fel de daunatori ca si cei din compozitia sucurilor.

Cerealele

Cerealele sunt printre primele alimente incluse in dieta bebelusului. Ele sunt recomandate pentru micul dejun datorita cantitatii de fibre si eliberarii treptate de energie. Cu toate acestea, in urma unor studii s-a descoperit ca produsele din comert depasesc nivelul de zahar recomandat de specialisti.

Pentru a evita cantitatea mare de zahar din cereale ii poti pregati micutului tau un mic dejun cu iaurt, miere si fructe confiate.In acest fel el va avea parte de portia de calciu, vitamine si fructoza de care are nevoie pentru a fi energic si binedispus de-a lungul intregii zile.

Citeste si: Top 3 ingrediente sanatoase pentru un pranz hranitor

Produsele light

Paradoxal, produsele light contribuie la ingrasarea copilului tau. Desi in compozitia lor nu vei regasi zaharul, ele contin diferiti indulcitori care pot cauza afectiuni gastrointestinale.

In plus, indulcitorii contin acizi care distrug smaltul dintilor.

Mersul la cumparaturi si confruntarea cu oferta producatorilor de alimente pentru copii poate reprezenta o adevarata proba pentru mamici. Nu te lasa pacalita de dulciurile care se lauda cu laptele din compozitie, dar care uita se mentioneze cantitatea de zahar sau de grasimi. Incearca, in schimb, sa incluzi in alimentatie numai produse naturale si ai grija la alimentele care ii provoaca alergii micutului tau.

related posts

Modifică setările cookies