Il iei pe tati cu tine la maternitate? Care sunt avantajele si riscurile


Prezenta tatalui la nastere apare din ce in ce mai des printre optiunile viitoarelor mamici. Acest lucru a generat multe controverse intre cei care au vazut ori numai partea plina a paharului, ori numai cea goala. Avantaje: – vei avea [...]


Prezenta tatalui la nastere apare din ce in ce mai des printre optiunile viitoarelor mamici. Acest lucru a generat multe controverse intre cei care au vazut ori numai partea plina a paharului, ori numai cea goala.

Avantaje:

- vei avea parte de suportul moral al partenerului tau de viata
- veti trai impreuna o experienta care va intari legatura dintre voi
- daca ati fost impreuna la cursuri de pregatire a nasterii, te va ajuta sa te relaxezi, sa respiri, te va sustine si iti va da curaj
- va simti ca joaca un rol important in venirea pe lume a bebelusului vostru

Riscuri:

- dezvolta un sentiment de vina, ceea ce ar putea sa-l indeparteze psihic de tine
- este speriat si se simte depasit de moment, incapabil de a te ajuta
- momentele de acum pot influenta negativ viata voastra de cuplu, unii psihologi fiind de parere ca prezenta partenerului poate provoca, in viitor, o pierdere a atractiei sexuale
- tu te poti simti jenata de prezenta lui si nu consideri ca este bine sa te vada in acele momente

Alegeti impreuna

Daca ai prefera sa fie alaturi de tine, discuta cu el deschis despre asta. Nu il forta, pentru ca nu iti doresti sa il vezi in ipostaza de a i se acorda primul ajutor in sala de nasteri si nici sa se simta vinovat toata viata pentru ca te-a refuzat.

Nu toti taticii sunt pregatiti pentru un astfel de pas. Asta nu inseamna ca sunt parteneri sau parinti mai putin valorosi. Daca acum nu a avut curaj sa fie langa tine, va avea dupa nasterea puiului vostru destul timp ca sa iti dovedeasca suportul sau. Lasa-l sa iti arate afectiunea in felul in care reuseste cel mai bine.

In cazul in care este dispus sa fie langa tine, hotarati impreuna daca prezenta lui va fi numai pe perioada travaliului sau pana in clipa in care veti deveni parinti.

Interesati-va inainte daca maternitatea in care vei naste permite accesul tatalui in sala. Discutati cu medicul obstetrician despre felul in care vei aduce pe lume bebelusul: nastere naturala sau prin cezariana. Nu uita sa te asiguri ca partenerul tau este informat despre ceea ce se va intampla. Cititi sau vizionati impreuna materiale informative si vezi daca isi mentine optiunea.

Cea mai buna solutie este data de tipul de relatie dintre voi. Sunteti obisnuiti sa faceti totul impreuna sau aveti un stil traditionalist in care femeia si barbatul au roluri bine definite? Conturati-va decizia in jurul acestor trasaturi ale relatiei voastre tinand cont ca in viata de familie apar intotdeauna suficiente ocazii pentru a va arata dragostea si suportul.

related posts

Modifică setările cookies