Te bazezi pe fertilizarea in vitro? Afla pana la ce varsta poti amana momentul maternitatii


Femeile n-ar trebui sa amane la nesfarsit sa faca un copil, in speranta ca vor putea apela oricand la tehnicile de fertilizare in vitro.


Cele care asteapta pana dupa 35 de ani sau chiar mai mult risca sa nu mai poata concepe, pentru ca tratamentele de fertilizare in vitro nu au cum sa faca minuni impotriva trecerii timpului, arata un studiu facut la Universitatea din Glasgow.

Dupa varsta de 35 de ani, riscul ca o femeie sa intampine probleme atunci cand vrea sa ramana insarcinata creste de 5 ori in comparatie cu perioada in care femeia avea 20 de ani, sustin cercetatorii.

Mai putin de un sfert dintre femeile care incearca tratamente de FIV dupa 40 de ani vor putea concepe un copil.

Doctorii avertizeaza ca prea multe cupluri cred ca problemele de fertilitatecare apar odata cu varsta pot fi usor rezolvate prin tehnici de fertilizare in vitro sau alte forme de tratament al fertilitatii. Acestia uita ca succesul acestor metode depinde de numarul ovulelor si de calitatea lor – care scad dramatic pe masura ce femeia inainteaza in varsta.

Doar 23% dintre femeile de peste 40 de ani care apeleaza la FIV vor putea deveni mamici, in timp ce la femeile de 35 de ani sau mai mult rata de succes este de 80%.

Datele oficiale arata ca anul trecut, in Marea Britanie, 27.000 dintre copiii nascuti au avut mamici cu varsta de peste 40 de ani, in comparatie cu 9.336 copii in 1989.

Asta inseamna ca tot mai multe cupluri aleg sa amane momentul conceperii unui copil. Doctorii trag un semnal de alarma: femeile n-ar trebui sa isi amane sarcina pana dupa 35 de ani – pentru unele, poate fi prea tarziu. Nu numai ca femeile mai in varsta vor concepe mai greu un copil, dar creste riscul de a pierde copilul odata ce raman insarcinate.

Astfel ca, odata ajunsa o femeie la 40 de ani, probabilitatea statistica de a suferi o pierdere de sarcina e mai mare decat cea de a naste un copil sanatos, scrie dailymail.co.uk.

Studii anterioare au aratat ca si fertilitatea barbatilor scade dramatic dupa 25 de ani, iar doctorii estimeaza ca unui barbat de 40 de ani ii vor trebui aproape 2 ani, in medie, pentru a-si lasa partenera insarcinata, chiar daca ea are 20-25 de ani.

Colegiul Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor din Marea Britanie reaminteste femeilor ca varsta cea mai potrivita si mai sigura pentru a da nastere unui copil este intre 20 si 35 de ani.

related posts

Modifică setările cookies