Tine balanta Ph-ului in echilibru. Afla cum sa tii o dieta corecta pentru a spori fertilitatea


Uita tot ce stii despre diete si incearca o noua abordare a meniului tau din perspectiva acizilor si bazelor. Nu vorbim de o lectie de chimie, ci de mancarurile care iti dezechilibreaza PH-ul interior si iti pun in pericol balanta dintre mediul alcalin si acid si influenteaza, astfel, functionarea corecta a tuturor organelor, inclusiv a celor reproductive.


Organismul nostru a fost creat astfel incat sa functioneze corect atunci cand e in echilibru. PH-ul se refera la balanta creata intre nivelul de aciditate si cel de alcalinitate din organism si este un indicator foarte important pentru ca este cel care controleaza viteza reactiilor chimice din corp.

Mai exact, Ph-ul se afla in spatele activitatii intracelulare si a felului in care corpul nostru utilizeaza enzimele, mineralele si vitaminele. De aceea, este foarte important ca o analiza completa de sange sa urmareasca si acest indicator atunci cand ai unele afectiuni sau cand unele organe nu functioneaza corect.

Ph-ul este influentat direct de ceea ce mancam si bem, mai ales daca alimentatia noastra este una dezechilibrata, bazata pe alimente ce ridica nivelul de aciditate.

Daca in meniul tau zilnic sunt incluse semipreparate, produse fast-food, paine alba, dulciuri procesate, carne, paste sau cafea, condimentate cu stres, atunci Ph-ul tau cu siguranta este dus catre limita de sus a aciditatii.

Ce legatura exista intre Ph si fertilitate?

Daca balanta Ph-ul este inclinata spre aciditate, atunci mediul intern devine acid, inclusiv mucoasele. De aici apare si influenta asupra fertilitatii. Daca mucoasa uterului este prea acida, atunci ea devine un mediu ostil pentru lichidul seminal si va impiedica implantarea ovulului.

In plus, un mediu acid este propice dezvoltarii bacteriilor, virusurilor sau fungilor, care vor infulenta productia de enzime si coenzime, inclusiv pe cele care au un efect asupra sanatatii hormonale. Astfel, apar dezechilibrele hormonale care duc la probleme de infertilitate atat la femei, cat si la barbati.

Cum echilibrezi balanta?

In primul rand, trebuie sa stii sa faci diferenta intre mancarurile care au un efect acid si cele care favorizeaza un mediu alcalin. Poate ai sa fii suprinsa, dar lamaia, in ciuda gustului acid, este unul dintre alimentele cu un puternic efect alcalin asupra organismului.

Lista de mancaruri bune si rele pentru Ph-ul favorabil fertilitatii este, poate, diferita de ceea ce stiai pana acum, dar nu include restrictii si nici calorii numarate ca in dietele clasice.

Mancarea buna (care favorizeaza un mediu alcalin) include: fructe si legume, condimente si verdeturi, seminte, nuci si alune. Pe lista de alimente indicate sunt mazarea, fasolea, brocoli, dovleceii, spanacul, cartofii, conopida, varza, rosiile, hreanul, mustarul, scortisoara, usturoiul, papaya, avocado, bananele, merele, prunele, kiwi sau pepenele.

Mancarea rea (care favorizeaza un mediu acid) include: alcoolul, cafeaua, painea alba, pastele, produsele lactate pasteurizate, carnea, oul, untul si uleiurile.

Nu trebuie sa renunti in totalitate la alimentele din a doua categorie, ci sa ai grija sa le consumi in cantitati mai mici si sa dublezi portiile de alimente bune. Dieta ideala ar trebui sa fie compusa din 70-80% alimente alcaline si 20-30% alimente acide.

Nu uita sa te hidratezi pentru ca si apa favorizeaza un mediu alcalin si nu uita sa mesteci bine mancarea pentru ca si saliva este alcalina.

Rezultatele bune nu apar in cateva zile, ci in cateva luni. Asa ca nu trebuie sa renunti dupa o saptamana de dieta buna pentru ca organismul are nevoie de timp ca sa repare sistemul imunitar si sa reechilibreze Ph-ul.

related posts

Modifică setările cookies