Top 3 alimente care combat inflamatiile in organism


Inflamatia este raspunsul sistemului imunitar la agentii care cauzeaza iritatii si infectii in organism. Ii cunoastem semnele atunci cand afecteaza pielea – roseata, umflatura si durere. Cea mai eficienta cale de a combate problemele este adoptarea unei diete adecvate. Iata [...]


Inflamatia este raspunsul sistemului imunitar la agentii care cauzeaza iritatii si infectii in organism. Ii cunoastem semnele atunci cand afecteaza pielea – roseata, umflatura si durere.

Cea mai eficienta cale de a combate problemele este adoptarea unei diete adecvate. Iata care sunt cele mai eficiente alimente care lupta cu inflamatia:

1. Somonul salbatic. Este o sursa excelenta de acizi grasi Omega 3 despre care se stie ca combat cu succes inflamatia in organism. Macroul, ansoa si sardinele sunt si ele bogate in Omega 3, la fel semintele de in si alunele. Ocoliti alimentele care abunda in acizi grasi Omega 6 pentru ca in anumite conditii conduc la inflamatie, boli de inima si cancer.

2. Ceaiul verde – se bazeaza pe flavonide (antioxidantie) pentru a calma inflamatia. Insa nu strecurati in ceasca de ceai lapte procesat pentru ca acesta poate contine antibiotice si hormoni de crestere. Acestia irita sistemul imunitar, mai ales daca laptele procesat este consumat vreme indelungata.

3. Fructele de padure – lupta cu inflamatia prin intermediul fitonutrientilor – agenti naturali care confera un grad inalt de protectie. Afine, merisoare, zmeura, mure, goji, capsuri – iata ce ar trebui sa contina un castronel cu care sa ne delectam zilnic. In plus, retineti ca fructele de padure contin mai putine pesticide daca nu sunt cultivate in sera, ci provin chiar din… padure!

Citeste mai multe pe www.csid.ro.

related posts

Modifică setările cookies