Top 3 mituri despre hidratarea pe timpul verii


A venit vara, asa ca auzi peste tot ca trebuie sa te hidratezi si cei din jur iti spun care este cantitatea de apa pe care trebuie sa o bei. Specialistii din SUA au analizat nevoile organismului si dezvaluie care [...]


A venit vara, asa ca auzi peste tot ca trebuie sa te hidratezi si cei din jur iti spun care este cantitatea de apa pe care trebuie sa o bei. Specialistii din SUA au analizat nevoile organismului si dezvaluie care sunt cele mai frecvente mituri pe aceasta tema.

Pro sau contra hidratare? Mesajele care vin din toate directiile sunt de cele mai multe ori contradictorii, asa ca nu e de mirare daca esti confuza si nu stii cu certitudine care este cantitatea de apa pe care trebuie sa o bei zilnic.

Mitul 1: Cafeina deshidrateaza – In timp ce cafeina este diuretic, organismul retine apa daca tu consumi bauturi pe baza de cafeina (ceai, racitoare fara acid, cafea). In acelasi timp, vinul si votca te vor deshidrata. Poti incerca un pahar de bere, bautura care contine 92% apa.

Mitul 2: Apa tine ridurile la distanta – Daca era adevarat, toate femeile isi faceau locuinte in apa si consumau doar lichide. Asa ca oricat de mult ne-am dori, apa nu garanteaza un ten fara riduri. Este drept ca apa are efecte pozitive asupra elasticitatii pielii, dar nu inseamna ca te scapa de riduri, acestea fiind parte din procesul natural de imbatranire.

Mitul 3: Opt pahare obligatorii de apa pe zi – Specialistii de la Institutul American de Medicina sustin ca nevoile de hidratare difera in functie de sex. Astfel, femeile au nevoie de aproximativ 9 pahare de apa pe zi (2 litri si 200 ml), iar barbatii de 13 pahare (3 litri). Cel mai bun semn care te ajuta sa stii cand ai atins nivelul corect de hidratare este culoarea pe care o are urina: cu cat este mai transparenta si incolora, cu atat organismul tau este mai hidratat.

related posts

Modifică setările cookies