Top 3 solutii. Cum sa ai o piele curata, fara cearcane sau acnee


Ai pungi sub ochi sau acnee? Poti sa le combati eficient cu ajutorul a trei solutii “casnice”, pentru a avea o piele curata si sanatoasa, informeaza ivillage.com.


1. Cearcane

Aparitia pungilor de sub ochi este influentata de factori genetici, deshidratare, alcool sau sare in exces. Toate acestea pot face ca ochii sa para umflati si intunecati.

Citeste si: 5 ingrediente naturale care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Iti propunem o solutie rapida cu antioxidanti, cofeina si astringenti pentru pungile de sub ochi:

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 8 cesti de ceai alb, 2 linguri de miere si 1 castravete rondele. Fierbe ceaiul, adauga mierea si apoi raceste amestecul pana ajunge la temeperatura camerei. Adauga apoi rondelele de castravete. Pune amestecum la frigider pentru 4 ore si aplica feliile 2-4 minune pe pleoape.

Daca vrei un tratament pe termen lung, poti apela la o procedura de reintinerire a pielii sau de subtiere, combinate bineinteles cu folosirea unei creme de ochi.

2. Arsuri si piele iritata

Nu renunta la crema de protectie solara nici chiar atunci cand soarele se ascunde printre nori. Ei bine, tocmai acestea sunt zilele cand se produc arsurile solare. Totusi, daca iritatiile persista mai mult de o saptamana, mergi la dermatolog.

Citeste si: Cum sa ai o piele neteda si sanatoasa dupa nastere. Uite 6 metode minune

Iti recomandam o masca din iaurt si miere, cu efect calmant, eficienta contra petelor de roseata sau daca pielea a fost iritata din alte motive.

Ai nevoie de 2 lingurite de miere, o jumatate de lamaie, un iaurt mic si albusul unui ou. Amesteca mierea, sucul de lamaie, iaurtul, apoi adauga albusul de ou si continua sa amesteci. Aplica masca si las-o sa actioneze pe fata timp de 15 minute, apoi sterge-o cu un prosop umed. La sfarsit, maseaza-ti fata cu o crema hidratanta.

Ca tratament pe termen lung poti folosi serurile antioxidante. De asemenea, asigura-te ca efectuezi teste anuale pentru a depista cancerul de piele. Mergi la dermatolog si solicita un tratament daca pielea ta prezinta urme de roseata.

3. Acnee

Credeai ca acneea este specifica adolescentilor? Daca te multumeste cu ceva, multe persoane trecute de varsta pubertatii au acesta problema, chiar daca au peste 20 sau 30 de ani. Apeleaza la un tratament contra acneei, cu rezultate rapide si de durata.

Citeste si: Epilatul in timpul sarcinii. Afla cum poti scapa de parul in exces cand astepti un bebelus

Ai nevoie de 2 pastile de iod, 1/4 lingurita de ulei de ceai, 1/4 ceasca de apa fierbinte si 1 lingura de sare Epsom. Amesteca toate ingredientele si lasa produsul obtinut sa se raceasca pana la o temperatura care iti permite aplicarea pe piele. Foloseste un betisor de urechi si aplica amestecul peste punctele negre. Porii se vor deschide, iar punctele negre vor putea si exfoliate cu o perie.

Daca vrei o solutie de lunga durata, poti alege dispozitivul Isolaz, dispozitivul Tanda LED si tehnologia ematrix cicatrizanta. Intreaba medicul daca exista restrictii pentru a folosi aceasta metoda in timpul sarcinii.

Amesteca apa fierbinte cu sarea Epsom, iodul si uleiul de arbust de ceai. Lasa amestecul sa se raceasca pâna când poate fi aplicat pe piele. Inmoaie un betisor pentru urechi In acest amestec si aplica-l peste punctele negre. Acest tratament le face sa se desfaca si, astfel, pot fi exfoliate cu o perie.

Ai tenul sensibil, predispus la roseata? Cand esti emotionata simti cum tenul tau se inroseste, gata-gata sa ia foc?  

Laboratoarele Dermatologice Bioderma au creat  Sensibio AR Cremă Compactă SPF 30, singura crema compactă tratament anti-roseata cu efect 3 in 1: reduce roseata, uniformizeaza tenul si protejeaza pielea impotriva razelor UV. Are o textura fina, usor de aplicat prin tamponari delicate, pe fata si gat, lasand un aspect placut, pudrat. Crema are un ambalaj ergonomic, prevazut cu oglinda si burete, usor de utilizat si de purtat in poseta si este disponibila in 2 nuante: Claire (nuanta natural deschisa) si Dorée (nuanta natural inchisa).

- Reduce roseata (flush – roseata tranzitorie si/sau cuperoza – roseata permanenta) – Brevetul Rosactiva diminuează intensitatea rosetii si previne reaparitia acesteia iar substantele antiinflamatorii reduc senzatia de caldura locala.

Uniformizeaza tenul – textura fina ofera o acoperire uniforma pe toata suprafata tenului si creeaza un aspect placut, pudrat.

- Protejeaza pielea impotriva razelor UV – filtrul 100% mineral asigura protectie solara inalta impotriva razelor UV, factor agravant al rosetii. In cazul expunerii la soare, reaplicati la fiecare 2 ore.

Non-comedogenic, fara parabeni, fara parfum, hipoalergenic. Pret recomandat in farmacii: 72 RON.

Indiferent de problema pe care o ai, nu ezita sa mergi la medicul dermatolog si sa-i ceri parerea. Specialistul este cel care iti poate pune un diagnostic corect si iti va recomanda un tratament corespunzator.

related posts

Modifică setările cookies