Top 5 etape din viata unui copil care le dau batai de cap parintilor


Exista o vorba care spune ca cel mai malitios gest pe care il poate face o persoana este sa-i ia unui copil acadeaua, bomboana sau prajitura preferata. Paradoxal, parintii sunt nevoiti sa faca acest lucru in mod constant daca se [...]


Exista o vorba care spune ca cel mai malitios gest pe care il poate face o persoana este sa-i ia unui copil acadeaua, bomboana sau prajitura preferata. Paradoxal, parintii sunt nevoiti sa faca acest lucru in mod constant daca se gandesc la binele nazdravanilor lor.

Parintii sunt pusi intr-o multime de situatii problematice de-a lungul timpului, iar cei mai multi recunosc ca ar omite cu placere anumite etape ale cresterii copiilor daca acest lucru ar fi posibil.

Mamicile si taticii admit chiar ca au existat momente in care s-au gandit serios sa angajeze o bona pentru ca li se parea imposibil sa duca la capat anumite misiuni esentiale pentru dezvoltarea corecta a copiilor.

Uite o parte dintre cele mai problematice etape experimentate de parinti:


1. “Antrenamentul” pentru olita

Moment dificil pentru cele mai multe mamici. A-l invata pe copil sa faca la olita poate deveni o lectie cu adevarat provocatoare chiar daca familia nu se afla la prima incercare.


2. “Antrenamentul” pentru ora de culcare

Pe mamici si pe tatici nu-i lasa sufletul sa-si lase puiul sa planga singur in camera. Din momentul in care micutul incepe sa creasca, a-i stabili un program de culcare si a-l convinge sa respecte regula devine o problema pentru adulti.

3. Vizita la medic

Injectiile nu au reprezentat niciodata un moment placut pentru familii. Cand ai un nazdravan acasa, situatia devine cu adevarat tragica. Pentru copil este dureros, pentru parinte este extrem de emotionant, asa ca cei mai multi dintre adulti ar face orice pentru a evita situatiile de acest tip.


4. Conjunctivita

Momentul in care juniorul “capata” conjunctivita, mamica trebuie sa-i puna picaturi in mod constant si sa se roage ca afectiunea sa nu-i afecteze si pe ceilalti membri ai familiei. Problema nu consta in datoria de a ingriji copilul, ci in nazurile pe care le face cand vine vorba despre administrarea tratamentului.


5. Scoaterea dintilor

Toti parintii stiu cum stau lcururi cand unul dintre dintisorii juniorilor abia se mai tin in cateva firicele, insa ei refuza vehement sa-l scoata sau sa mearga dentist. Copilul nu mai mananca asa cum ar trebui, ii roaga pe parinti sa-l traga si, dintr-un motiv sau altul, acestia nu au taria necesara pentru a face acest lucru.

Peste ce moment problematic ai vrea sa fi sarit? Ce etapa a cresterii copilului ti-a ridicat probleme? Impartaseste-ti experienta in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies