Topul celor mai nocive mezeluri din comert. Reteta preparatelor de carne care iti pun in pericol sanatatea


Multe dintre alimentele existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs – fapt esential cand vine vorba de mancare. Aspectul e sesizat si in [...]


Multe dintre alimentele existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs – fapt esential cand vine vorba de mancare.

Aspectul e sesizat si in raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), potrivit caruia o mare parte dintre alimentele vandute in comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia in vigoare.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a declarat ca o mare parte dintre alimentele existente pe piata respecta normele care tin de gust, de aspect, nu contin microorganisme, metale sau mercur, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs – lucru esential atunci cand vine vorba de mancare.

Citeste si: Afla in cat timp se elimina “E-urile” din organism si cata carne contine de fapt parizerul

Alimentele din comert nu ne hranesc. Aceasta este marea problema a industriei alimentare. Lipsa substantelor nutritive din preparate nu este o problema intalnita doar in Romania, ci in intreaga lume. Practic mancam fara sa ne hranim. Problema este ca nu ne facem doar noua rau, ci si copiilor nostri. O femeie insarcinata care se hraneste cu alimente sarace in substante nutritive risca sa nasca un copil cu afectiuni congenitale“, precizeaza prof. dr. Mencinicopschi.

Parizer – pare sa ocupe primul loc in topul celor mai nocive preparate din carne. Acesta are in compozitia sa 80% slanina si sorici de porc, 10% MDM, carne dezosata mecanic, in compozitia careia intra oase macinate, scrie Gandul.

Crenvursti – pot duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare daca nu sunt pastrati in conditii corespunzatoare. MDM-ul este gasit in mare parte din acest preparat din carne. Pielite si grasime se gasesc si ele in compozitia acestora. E-urile abunda si ele, deoarece crenvustii au mereu o culoare frageda.

related posts

Modifică setările cookies