Tratamente alternative pentru infertilitate. Afla cum poti ramane insarcinata cu ajutorul reflexoterapiei


O tehnica veche de mii de ani s-a dovedit a fi solutia salvatoare pentru multe cupluri care s-au confruntat cu infertilitatea. Reflexoterapia si-a aratat eficienta de-a lungul anilor in echilibarea intregului organism. Incercarea moarte n-are! Dupa ce ai testat toate [...]


O tehnica veche de mii de ani s-a dovedit a fi solutia salvatoare pentru multe cupluri care s-au confruntat cu infertilitatea. Reflexoterapia si-a aratat eficienta de-a lungul anilor in echilibarea intregului organism.

Incercarea moarte n-are! Dupa ce ai testat toate tratamentele de pe piata care sa te ajute sa concepi, nu ar strica sa experimentezi si terapiile alternative care sa dea o mana de ajutor organismului tau.

Sanatate din talpi pana in varful degetelor

Reflexoterapia e mai mult decat un simplu masaj al talpilor, palmelor sau urechilor. Tehnica practicata de egiptenii si de chinezii din lumea antica se refera, de fapt, la stimularea anumitor puncte reflexogene (centri nervosi) din aceste zone al corpului cu ajutorul masajului si al presiunii aplicate direct.

Fiecare zona reflexogena corespunde unui anumit organ, iar cu ajutorul reflexoterapiei se pune in miscare sangele, astfel incat functiile oraganelor sa fie readuse la parametri normali. Prin reflexoterapie se trateaza cauza si nu simptomele unor boli sau afectiuni, iar marele ei avantaj este faptul ca nu trebuie sa inghiti pumni de medicamente care sa intoxice corpul.

Masajul care vindeca infertilitatea

Inchipuie-ti ca talpile tale sunt ca o harta a intregului organism. De aici pornesc legaturi directe catre toate organele. Odata stimulate aceste legaturi se transmite un flux de energie catre organe, carora le sunt deblocate functiile sau imbunatatite. Tot in talpi se gasesc si unii centri reflexogeni asociati organelor reproducatoare feminine, iar prin reactivarea lor problemele de infertilitate si dezechilibrele hormonale pot sa dispara.

Unul dintre efectele reflexoterapiei este echilibrarea sistemului endocrin, adica a glandelor care secreta hormoni, cel mai adesea afectate de stres si de viata agitata pe care o traim. Reechilibrarea secretiilor hormonale ar putea fi singurul lucru de care ai nevoie pentru a ajuta organismul tau in conceptie.

Un alt efect benefic al reflexoterapiei este faptul ca orice problema pe care o ai nu este tratata izolat, ci in paralel cu altele, astfel incat intregul organism sa isi puna in miscare armele cu care lupta si sa fie revitalizat, detoxifiat si relaxat. S-ar putea ca si partenerul tau sa fie chemat sa participe la sedintele de reflexoterapie pentru ca stresul din cuplul este unul dintre factorii care influenteaza negativ fertilitatea.

Reusite promitatoare

Un studiu din Danemarca facut in 1994 pe 108 femei care erau diagnosticate cu infertilitate si care au participat la sedinte de reflexoterapie timp de 8 luni a aratat ca 15% dintre ele au reusit sa ramana insarcinate dupa o jumatate de an, iar toate cele care aveau probleme de menstruatie sau ovulatie au scapat de ele.

Reflexoterapia te ajuta in primul rand sa scapi de stres, unul din inamicii fertilitatii, ceea ce isi va pune amprenta asupra starii tale generale. Masajul punctelor cheie ajuta si in ameliorarea sindromului de ovar polichistic, a bolii inflamatorii pelvine, endometriozei, simdromului premenstrual si deblocarea tuburilor falopiene. Reflexoterapia este benefica si in ameliorarea dezechilibrelor hormonale astfel incat, ovulatia si menstruatia sa se regleze.

Terapie complementara pentru tratamentele conventionale

Daca ai inceput deja un tratament hormonal, te pregatesti pentru fertilizare in vitro sau alta procedura de reproducere asistata, reflexoterapia poate fi de mare ajutor.

Nu numai ca iti va intari organismul, dar te va ajuta sa treci si peste stresul si anxietatea care pot sa apara in astfel de situatii in care astepti cu sufletul la gura cele doua liniute pe testul de sarcina!

related posts

Modifică setările cookies