Trateaza infertilitatea cu acupunctura


Daca esti una dintre femeile care se confrunta cu infertilitatea, cu siguranta esti gata sa incerci mai multe tratamente care sa te scape de aceasta problema. In cazul in care ai incercat deja metodele traditionale si nu ai vazut niciun [...]


Daca esti una dintre femeile care se confrunta cu infertilitatea, cu siguranta esti gata sa incerci mai multe tratamente care sa te scape de aceasta problema.

In cazul in care ai incercat deja metodele traditionale si nu ai vazut niciun rezultat, ai putea sa arunci o privire si peste ofertele medicinei naturiste sau neconventionale, care pot avea un remediu pentru problema ta.

Acupunctura si-a dovedit deja eficienta in tratatrea multor boli si e folosita tot mai des si in incercarea de a trata infertilitatea. Te poti intreba, pe buna dreptate, cum ar putea sa aiba efect niste ace asupra capacitatii de reproducere?

Studiile au aratat ca acupunctura duce la eliberarea unor hormoni asa cum sunt endorfinele, care relaxeaza corpul si ajuta organismul sa se vindece mai repede. Aceiasi hormoni, activati prin acupunctura, ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui. Astfel, anticorpii pot sa atace mai usor virusurile sau infectiile din organism.

Nu te astepta sa ti se intample minuni peste noapte doar daca faci acupunctura. In general, aceasta este folosita ca o tehnica ajutatoare, pe langa alte tratamente care vizeaza problemele de fertilitate.

Cum functioneaza acupunctura?

Specialistii in medicina traditionala chineza – cei care au pus de fapt in practica acupunctura – cred ca echilibrul energetic al organismului este dat peste cap atunci cand suntem bolnavi sau suferim.

Acupunctura incearca sa restabileasca acest echilibru prin inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, care se afla de-a lungul celor 20 de meridiane energetice ce ne strabat corpul.

Eliberarea blocajelor de pe aceste retele energetice ne ajuta, de fapt, sa ne vindecam.

Care este legatura dintre acupunctura si infertilitate?

Acupunctura va functiona in cazul in care problema ce cauzeaza infertilitatea este una de natura medicala. Adica, suferi de endometrioza, probleme de ovulatie sau dezechilibru hormonal. Pe de alta parte, nu a fost dovedita eficienta acupuncturii in cazul blocarii tuburilor falopiene sau a fibromului uterin.

In cazul femeilor care se confrunta cu probleme de fertilitate, acupunctura s-a dovedit o alegere buna in paralel cu procedura de fertilizare in vitro.

Un studiu realizat in 2004 de Centrul de Medicina Reproductiva din Colorado, SUA, a aratat ca jumatate dintre femeile care au apelat in acelasi timp la fertilizare in vitro si acupunctura au ramas insarcinate.

Acupunctura a dat rezultate si in cazul barbatilor care se confrunta cu probleme de erectie sau oligospermie, arata un studiu al Unversitatii din Shanghai.

Cand sa faci acupunctura?

In general, acupunctura este recomandata cu cateva luni inainte de o inseminare articifiala, fertilizare in vitro sau implantarea unui ovul de la un donator. E bine sa faci cel putin doua sedinte pe saptamana, insa numarul lor poate varia in functie de recomandarile specialistului.

Riscurile si efectele negative ale acupuncturii sunt mici. Acest gen de terapie nu este contraindicat indiferent de cauza, simptomele bolii sau medicamentele pe care le iei in paralel.

Nu te lasa pe mana oricui. Cauta un bun practician care are experienta in problemele de fertilitate si asteapta-te sa ti se prescrie si alte tratamente naturiste, care sa tinteasca problemele tale.

Atentie! Stimularea unora dintre centrii energetici vizati in acupunctura pentru creterea fertilitatii poate duce si la pierderea sarcinii. Asa ca inainte sa alegi acupunctura pentru tratatrea infertilitatii, e bine sa ceri si sfatul medicului tau ginecolog, care trebuie sa supravegheze atent aparitia unei sarcini.

related posts

Modifică setările cookies