Travaliul si nasterea. 7 lucruri inedite pe care trebuie sa le stii despre aceste momente


Daca te pregatesti sa urezi bun venit pe lume bebelusului tau, in mod sigur ai o multime de intrebari legate de momentul travaliului si despre nastere. Uneori, raspunsurile pe care le cauti se regasesc in cartile de specialitate, in brosurile [...]


Daca te pregatesti sa urezi bun venit pe lume bebelusului tau, in mod sigur ai o multime de intrebari legate de momentul travaliului si despre nastere.

Uneori, raspunsurile pe care le cauti se regasesc in cartile de specialitate, in brosurile medicului ginecolog si in sfaturile celor din jur. Alteori, esti pusa in situatia de a te lamuri pe cont propriu si de a cerceta mediul online pentru anumite aspecte importante legate de sarcina.

Inainte de a te vedea pusa in fata faptului implinit, citeste cateva lucruri inedite despre travaliu si nastere pe care s-ar putea sa nu le stii.

1. Este posibil sa ai anumite nevoi in timpul travaliului

Daca ai auzit ca anumite femei simt nevoi primare in timpul nasterii si ca, mai mult, le cedeaza acestora, afla ca zvonul este adevarat. Oricat de ciudat ar parea, sa stii ca aceste instincte sunt perfect naturale si ca, mai mult decat atat, ele reprezinta un semn ca impingi intr-un mod corespunzator. Corpul uman are tendinta de a face loc bebelusului, asa ca, daca ai oportunitatea, nu ezita sa mergi la toaleta inainte de a intra in salon.

2. Nu este necesar sa stai intinsa

Prima imagine care iti vine in minte in momentul in care auzi cuvantul “nastere” este aceea a unei femei intinse in pat, care tipa nevoie mare la sotul ei confuz aflat in coltul camerei? Fie ca pare greu de crezut, fie ca nu, sta in puterea ta sa decizi in ce pozitie vrei sa nasti. A sta intinsa in pat este foarte practic pentru medici, insa tu ai datoria de a-ti asculta corpul si de a decide ce e mai bine pentru tine.

Citeste si: 4 metode care te ajuta sa respiri corect in timpul travaliului

3. Fa-ti provizii

Aceasta regula este esentiala, mai ales daca nasti in timpul noptii. S-ar putea sa simti nevoia unei gustari, asa ca nu strica niciodata sa ai ceva bun la tine.

4. Fara planuri prestabilite

Cea mai mare greseala pe care o poate face o mamica este sa incerce sa respecte regulile pe care le-a citit de parca acestea ar fi litera de lege. Este demonstrat ca importanta in momentul nasterii este o atitudine deschisa si capacitatea de adaptare fata de nou. Lasa florile, lumanaralele si muzica ambientala. O nastere in adevaratul sens al cuvantului presupune alte etape.

Citeste si: Orgasm in timpul nasterii? Afla in ce conditii este posibil

5. Epilatul este optional

Da, intelegem ca ai putea avea o atitudine ezitanta in ceea ce priveste acest aspect, insa nimeni nu te poate condamna ca nu este totul pus la punct acolo jos. De fapt, cum ar putea fi cand abia vezi ceva din cauza burticii?

6. Nu te panica daca auzi discutii despre… masa

Medicul, asistentele, moasele si cam tot personalul care te ingrijeste pot deschide subiecte care mai de care mai variate in timpul in care te afli in salonul de nasteri. Nu te lasa inselata de tematica – ea nu are legatura cu tehnica sau competentele celor din spital, ci cu simpla trasatura de a fi oameni obisnuiti, ca toti ceilalti.

Citeste si: Cele mai ciudate 4 nasteri de care ai auzit vreodata

7. Vederea nu este esentiala

Nu incerca sa observi tot ce se intampla in jurul tau. Concentreaza-te pe respiratie, pe actiunea de a impinge si lasa lucrurile sa mearga de la sine. Prin faptul ca incerci sa observi fiecare miscare a doctorilor nu ii ajuti pe acestia cu nimic. Actioneaza eficient si corect, astfel incat sa poti face cunostinta cu copilul tau cat mai curand posibil.

Nu in ultimul rand, nu uita ca fiecare graviduta este diferita si ca pataniile uneia o pot ocoli pe cealalta. Trateaza momentul nasterii cu optimism si bucura-te de venirea pe lume a bebelusului tau.

related posts

Modifică setările cookies