Uite cum arata primul oras Strumf din lume


Urmariti de maleficul vrajitor Gargamel, strumfii si-au cautat refugiu intr-un oras din Spania. Locatia ascunsa in munti, cu o varietate extraordinara de specii de ciuperci a adunat un numar semnficativ de fani cu ocazia aparitiei filmului Strumfii 3D. Lansarea peliculei [...]


Urmariti de maleficul vrajitor Gargamel, strumfii si-au cautat refugiu intr-un oras din Spania. Locatia ascunsa in munti, cu o varietate extraordinara de specii de ciuperci a adunat un numar semnficativ de fani cu ocazia aparitiei filmului Strumfii 3D.

Lansarea peliculei Strumfii 3D a fost organizata cu surle si trambite in Spania, unde un intreg orasel din zona Malaga a fost vopsit in culoarea reprezentativa a simpaticelor creaturi: albastru.

Orasul Júzcar are numai 250 de locuitori, care au renuntat la culoarea alba a caselor lor pentru a le intampina cum se cuvine pe micile creaturi care fac deliciul celor mici. In numai trei saptamani, orasul si-a schimbat infatisarea si, cu toate ca uneori schimbarea este difcila, vizitele turistilor si promovarea pe care au capatat-o la nivel mondial au inlesnit procesul de transformare.

Ideea realizarii primului Oras Strumf din lume a venit din partea casei de productii Sony, care a contactat trei orase din zona Malaga si le-a propus sa-si vopseasca strazile si locuintele.

“Cand m-au sunat cei de la Sony am crezut ca este o gluma”, declara primarul orasului Júzcar, locul care a fost desemnat sa gazduiasca marele eveniment. Criteriile care au determinat construirea Orasului Strumf au fost asemanarea extraordinara cu satul din care provin Strumfii, asezarea geografica si bogatia micologica.

Biserica, hotelul, restaurantul, piata principala si chiar si cimitirul au fost “scaldate” in tonul de albastru caracteristic strumfilor, in urma unei convocari a locuitorilor orasului.

Cu exceptia unei singure persoane, toti au acceptat incantati sa renunte la albul obisnuit al caselor lor. “Ca in orice poveste, il avem si noi pe Gargamel al nostru”, spune primarul.

Incepand cu luna septembrie, autoritatile din Júzcar planuiesc sa revina la vechea infatisare a orasului… asta daca nu cumva locuitorii vor s-o pastreze pe actuala.

Proiectul propus de Sony a adus numai beneficii orasului, 12 someri primind locuri de munca, iar vanzarile din magazinele locale triplandu-si incasarile.

Strumfii 3D

Piticii albastri revin in atentia publicului, de data aceasta pe marile ecrane. Ei se ratacesc in New York in incercarea de a scapa de maleficul vrajitor Gargamel si trec printr-o multime de peripetii pentru a nu sfarsi ca ingrident intr-o potiune prin care personajul negativ incearca sa obtina aur.

Vocile care dau viata indragitelor personaje sunt ale cunoscutilor Jonathan Winters, Alan Cumming, Paul Reubens si Katy Perry, iar filmul se bucura si de aparitia lui Neil Patrick Harris si a Jaymei Mays.

Foto: Jon Nazca/Reuters; Sergio Torres/AP

related posts

Modifică setările cookies