Micutul tau vine obosit de la gradinita sau scoala? Uite lista alimentelor care ii asigura un somn linistit


Pentru un somn cat mai linistit, este important ca micutul sa nu intampine probleme care vin din exterior, cum ar fi excesele sau erorile alimentare. Anumite alimente favorizeaza somnul, pe cand altele nu fac decat sa-l perturbe. Somnul ii ajuta [...]


Pentru un somn cat mai linistit, este important ca micutul sa nu intampine probleme care vin din exterior, cum ar fi excesele sau erorile alimentare. Anumite alimente favorizeaza somnul, pe cand altele nu fac decat sa-l perturbe.

Somnul ii ajuta pe copii sa creasca puternici si sanatosi. In mod normal, prescolarii ar trebui sa doarma aproximativ 10-12 ore pe zi, iar mesele joaca un rol important pentru odihna lor. Daca vrei ca micutul tau sa dorma cat mai profund, fara sa fie deranjat de cauze externe, ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru momentul in care ii pregatesti cina:

• Orar: este ideal sa lasi sa treaca un interval de timp semnificativ intre cina si ora de culcare, pentru ca digestia sa nu ingreuneze somnul.

• Cantitati: O cina abundenta va pune probleme atat in momentul in care cel mic trebuie sa adoarma, cat si in timpul somnului. De cealalta parte, nu este sanatos nici sa-l adormi cu stomacul gol. O cina “usoara” este perfecta, deoarece ea impiedica trezitul de peste noapte.

• Tip de mancare: Toate bunicile din lume au insitat de-a lungul timpului ca nepoteii lor sa bea un pahar cu lapte inainte de culcare. Studiile recente arata ca nu se inselau, deoarece lactatele contin o substanta care favorizeaza aparitia somnului. Alimente la fel de bune pentru cina celui mic sunt pastele, orezul si fructele.

• Alimente nesanatoase: alimentele bogate in proteine, condimentele, cafeaua, cacao si sucurile ingreuneaza somnul copilului. Evita sa-i oferi celui mic inainte de culcare astfel de “recompense” deoarece nu se va odihni cum trebuie.

ALIMENTE CARE FAVORIZEAZA APARITIA SOMNULUI

Cereale si derivate din cereale
- orez integral
- orez alb
- paste
- cereale
- porumb dulce
- gris

Legume
- fasole verde
- soia
- fasole
- linte
- mazare
- rosii
- cartofi
- pastarnac

Fructe
- avocado
- banane
- prune
- smochine
- pepene galben

Bauturi
- lapte caldut cu miere
- infuzie de tei sau melisa

related posts

Modifică setările cookies