Un caz la patru milioane. Afla povestea incredibila a unei fete de 14 ani care arata de 104


Hayley Okines este o fetita speciala, iar povestea ei depaseste puterea de intelegere a medicilor. Cand s-a nascut, doctorii i-au spus mamei fetei ca nu va trai pana la varsta de 13 ani si totusi micuta are acum 14. Hayley [...]


Hayley Okines este o fetita speciala, iar povestea ei depaseste puterea de intelegere a medicilor. Cand s-a nascut, doctorii i-au spus mamei fetei ca nu va trai pana la varsta de 13 ani si totusi micuta are acum 14.

Hayley s-a nascut cu sindromul progeria, o boala foarte rara care consta in accelerarea peste masura a unor simptome ale batranetii.Se pare ca este o maladie genetica, ce apare sporadic si atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou nascuti.

Imbatranirea incepe cam la varsta de 4 ani si la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale imbatranirii. Desi arata ca o batrana de 105 ani, Hayley isi doreste sa traiasca, sa-si intemeieze o familie si sa fie fericita.

Mama imi spune mereu ca sunt speciala. Sunt una la opt milioane din cauza ca boala mea este extrem de rar intalnita”, scrie Hayley in cartea sa autobiografica “Old Before my Time”.

Anul trecut medicii i-au pus lui Hayley un corset in jurul soldurilor pe care trebuie sa il poarte 24 de ore pentru ca oasele ei sa nu se fractureze.

Simt ca am un viitor de planificat. Sper ca atunci cand o sa cresc mare o sa ma casatoresc. Mama spune ca trebuie sa fie un barbat special care sa fie capabil sa priveasca dincolo de afectiunea mea”, marturiseste Hayley.

related posts