Un nou sondaj le pune pe ganduri pe mamele din intreaga lume.Iata cati copii e bine sa faci,daca vrei o viata fara stres


Cand vine vorba de stres, exista un numar magic care conteaza- numarul copiilor pe care ii ai. 


Asta potrivit unui nou sondaj, care arata ca mamele care au trei sau copii sunt cele mai stresate(mult mai stresate decat cele care au unul sau doi). Nu este nicio surpriza aici. Partea interesanta vine din faptul ca mamele care au patru sau mai multi copii au raportat niveluri mai scazute de stres.

Americanii de la TodayMoms.com au chestionat peste 7000 de mame pentru raelizarea acestui sondaj. Asa cum ne-am putut astepta, majoritatea mamelor a recunoscut ca sunt epuizate. Pe o scara de la uan la zece, cele mai multe mame s-au clasat la un nivel de strres de 8,5. 

Dar exista un numar magic cu care toate mamicile au fost de acord: cel mai greu este sa ai trei copii.  Poate conteaza si faptul ca ai doar doua maini. 

Daca va intrebati de ce este mai usor totusi cand ai patru sau mai multi copii, iata care este explicatia:
Unele mame cu familii numeroase spun ca odata ce ajungi la o masa critica, nu mai ai timp sa-ti faci griji si te lasi purtata de evenimente, invatand sa traiesti cu haosul, zgomotul si distractia unei case aglomerate. 

Dr. Janet Taylor, psihiatru din New York, a spus: "Cu cat aveti mai multi copii, cu atat mai increzator veti deveni in calitatile dumneavoastar de parinte.Trebuie doar sa lasi de la tine...si atunci ajungi sa fii recunoscator doar ca ajung toti la scoala la timp. Trei este intotdeauna un numar dificil. Cu patru copii, unul are mereu un partener de joaca. Fratii mai mari ii pot ajuta pe cei mici, iar mamele pot avea un moment de respiro.", a declarat acesta. 

related posts

Modifică setările cookies