Pana cand poti merge in vacanta? Vezi prognoza meteo pentru august, septembrie si octombrie


Meteorologii au publicat “perspectiva” pentru vremea din urmatoarele trei luni. Astfel, in luna august se anunta perioade de canicula mai ales in Campia Romana, Dobrogea si Banat. Toti cei care au rabdat pana acum prin birouri, si abia in august [...]


Meteorologii au publicat “perspectiva” pentru vremea din urmatoarele trei luni. Astfel, in luna august se anunta perioade de canicula mai ales in Campia Romana, Dobrogea si Banat.

Toti cei care au rabdat pana acum prin birouri, si abia in august si-au programat concediul, au avut fler. Va fi mai cald, decat in mod obisnuit in aceasta perioada, iar temperaturile pot deveni insuportabile mai ales in marile orase pline de beton si asfalt.

Previziunile au fost facute de specialistii Centrului European pentru prognoza, care astazi au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele trei luni.

Care este prognoza pentru luna august?

Daca pana pe 4 august precipitatiile ne vor mai da de furca, mai ales in zonele de munte si in vest, centru si nord, de vineri vremea se incalzeste. Peste limitele normale ale perioadei. Temperaturile vor depasi valorile obisnuite si vor ajunge la 31 de grade la umbra. August va fi asadar o luna calduroasa in care pot aparea si avertizari de canicula.

In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile multianuale lunare in estul, sud-estul si local in vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice.

Cantitatile de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in sudul, sud-estul si local in vestul teritoriului, iar in restul tarii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Care este prognoza pentru luna septembrie?

Se pare ca luna septembrie va fi una calduroasa mai ales in zona Dobrogei, temperaturile depasind valorile medii. Asta inseamna ca se va putea face plaja pe Litoral si in aceasta luna. In rest, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor.

Va ploua destul de mult, cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, iar in sud-estul si local in sudul tarii, acestea pot fi apropiate de valorile normale, sustin meteorologii.

Septembrie va fi o luna calduroasa, cel putin in primele doua decade, cu temperaturi de 25 de grade. Asta inseamna ca si cei care au vanat extrasezonul au tras un loz care pare castigator. Meteorologii spun totusi ca in septembrie precipitatiile vor fi mai abundente decat in mod obisnuit, pe intreg teritoriul tarii.

Care este prognoza pentru luna octombrie?

In luna octombrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale pe aproape intreg teritoriul, exceptand sud-estul si local in vestul tarii, unde temperaturile medii vor fi peste normele climatologice.

Cantitatile de precipitatii vor avea valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor, iar in vestul, centrul si nordul tarii, acestea pot depasi normele climatologice lunare.

Specialistii spun ca aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-6 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%.related posts