Varicele, de 4 ori mai des intalnite la femei decat la barbati


In jur de 30% din populatia Romaniei este afectata de varice, iar 60% dintre aceste cazuri sunt reprezentate de femei. Raspandirea simptomelor provocate de varice tinde sa creasca odata cu inaintarea in varsta, arata un studiu realizat de Unitatea Wolfson [...]


In jur de 30% din populatia Romaniei este afectata de varice, iar 60% dintre aceste cazuri sunt reprezentate de femei. Raspandirea simptomelor provocate de varice tinde sa creasca odata cu inaintarea in varsta, arata un studiu realizat de Unitatea Wolfson pentru Prevenirea Bolilor Vasculare Periferice, in colaborare cu Universitatea Edinburgh.

Varicele pot aparea la orice varsta, dar in general frecventa maxima de aparitie la femei este in jurul varstei de 30 de ani (dupa sarcina), in timp ce la barbati frecventa aparitiei creste dupa 40 de ani.

Odata cu inaintarea in varsta, venele isi pierd elasticitatea, iar abilitatea lor de a se contracta si transporta sangele scade. Rezultatul este acumularea sangelui in vene, care la randul lor se maresc si se inflameaza. Astfel apar varicele, cea mai frecventa boala a venelor.

Printre principalele cauze ale varicelor se regasesc ereditatea, obezitatea, deoarece greutatea exercita presiune in plus asupra venelor, sedentarismul excesiv sau statul in picioare un timp indelungat, in repetate randuri.

Printre remediile traditionale ale bolii varicoase se numara exercitiile fizice, dietele echilibrate, ciorapii special conceputi pentru usurarea circulatiei sau ridicarea picioarelor de pe sol cu fiecare ocazie si cat mai des. Exista totusi cazuri cand aceste remedii naturale nu functioneaza, iar atunci se impune interventia medicului.

Citeste mai multe pe www.csid.ro.

related posts

Modifică setările cookies