(P) Viitoare mămică? Iată cum să te pregătești pentru noul început din viața ta


Urmează să devii mămică? Dacă da, cu siguranță că abia aștepți să-ți ții în brațe bebelușul și să te bucuri de cele mai frumoase clipe alături de el. 


Din acest motiv, înainte să ajungi la maternitate, este esențial să te pregătești pentru noul început din viața ta, punând accent pe lucrurile necesare atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți.

Pentru ca nașterea celui mic să nu te prindă nepregătită, avem pentru tine câteva sfaturi utile, pe care le poți citi în rândurile de mai jos! 

 

Cumpărăturile înainte de naștere

Fiindcă venirea de la maternitate reprezintă începutul perioadei de acomodare în familie, nu vei mai avea timp de cumpărături. Din acest motiv, este indicat să te ocupi din timp de toate detaliile, cumpărăturile fiind cele care trebuie să fie pe primul loc.

Astfel, ține cont de cumpărarea patului pentru micuț - poți alege un pat clasic, din lemn, un pat pliabil, un pat baldachin sau suspendat, care să corespundă nevoilor tale și ale celui mic. După ce ai fixat bugetul, trebuie să te gândești și la locul în care vei amplasa pătuțul și ce tip de accesorii îți sunt necesare: saltea, lenjerie sau buzunare laterale.

La fel de util va fi și căruciorul modern pentru copii, care poate fi folosit în special pentru plimbările cu micuțul tău, în aer liber.

Pune pe lista de cumpărături și scaunul de mașină și accesoriile utile pentru alimentația bebelușului, precum biberoanele sau sterilizatoarele, și nu uita de perna pentru gravide, care se poate transforma în pernă pentru alăptat.

 

Pregătirea bagajului pentru spital

Pregătirea bagajului pentru maternitate trebuie să se regăsească pe lista ta de priorități. Astfel, gândește-te la lucrurile de care vei avea nevoie cu câteva săptămâni înainte de naștere.

Pe lângă lucrurile de bază, ai în vedere și obiectele personale, care să-ți facă șederea în spital mai confortabilă, precum papucii de casă sau câteva perne.

Creează-ți un stoc de lucruri esențiale și nu uita nici de lucrurile pentru bebeluș! Scutecele, șervețelele umede, hăinuțele sau scaunul auto nu trebuie să-ți lipsească din bagaj.

 

Decorarea camerei copilului

O activitate care le va face plăcere părinților implică renovarea camerei în care va sta cel mai nou membru al familiei. Totul va începe cu zugrăvirea pereților și înlocuirea mobilierului, la care se adaugă elementele de decor, care să completeze încăperea: tapetul cu animații, jucăriile de pluș, instalațiile sau lampa de veghe.

La toate acestea se adaugă și accesoriile de care vei avea nevoie și care îți vor face traiul mai ușor atât ție, cât și bebelușului.

 

Curățenia în locuință

Înainte de a deveni mămică, trebuie să te ocupi și de o curățenie temeinică a casei, având ajutor din partea tuturor celor dragi. Poate că această activitate nu se numără printre cele mai plăcute, însă atunci când te vei întoarce acasă cu cel mic, nu vei mai avea timp să cureți fiecare cameră.

Șterge toate obiectele de mobilier, înlocuiește perdelele și curăță covoarele - totul trebuie să strălucească înainte de venirea pe lume a celui mic!

 

Alegerea numelui

Chiar dacă mulți părinți devin nehotărâți cu privire la alegerea numelui celui mic, este indicat să iei cea mai bună decizie înainte de a ajunge în spital. Realizează o listă de nume pentru băieței sau fetițe și alege-l pe cel care îți place cel mai mult, ținând cont și de sfaturile partenerului de viață.

 

Discuția despre nașterea și îngrijirea bebelușului

Chiar dacă familia și prietenii îți sunt aproape în timpul sarcinii, poți alege și cărți de parenting și sfaturi pentru părinți, care să-ți ofere suportul moral de care ai nevoie și de unde poți extrage informații utile cu privire la creșterea bebelușului.

În acest fel te vei simți mai sigură pe tine și vei ști ce să faci atunci când bebelușul plânge și simți că nu îl poți calma, luând în calcul și idei și reguli în ceea ce privește alimentația unui sugar.

Nașterea și creșterea unui copil reprezintă o provocare pentru orice viitoare mamă, însă dacă beneficiezi de sprijin moral și ai toate lucrurile pregătite înainte de noul început din viața ta, nu vei avea cum să dai greș!

related posts