Vrei o vacanta plina de energie? Alege parcurile de distractii din Europa


Te-ai saturat de vacantele petrecute intr-o statiune la mare, cu acelasi program zilnic: masa-plaja-masa-somn-plaja? Ce-i drept, cand ai copii, planurile de concediu se fac intotdeauna in jurul lor. Poti face o schimbare vara asta si in loc de soare si [...]


Te-ai saturat de vacantele petrecute intr-o statiune la mare, cu acelasi program zilnic: masa-plaja-masa-somn-plaja? Ce-i drept, cand ai copii, planurile de concediu se fac intotdeauna in jurul lor. Poti face o schimbare vara asta si in loc de soare si nisip sa alegi adrenalina si voia buna din marile parcuri de distractii din Europa.

Oferte vei gasi pentru toate gusturile si buzunarele: de la parcuri desprinse din lumea basmelor si a desenelor animate, pana la cele traditionale cu tiribombe, montagnes-russes si carusele. Nu trebuie decat sa iti faci rezervari din timp si sa te pregatesti de distractie. Cu siguranta vei redeveni si tu copil alaturi de cei mici!

Disneyland Paris e un adevarat paradis nu numai pentru copii, dar si pentru parinti. Fii pregatita sa iti petreci o vacanta aici. Cateva zile de cazare pentru o familie cu doi copii la un hotel aflat chiar in parcul de distractii poate trece lejer de 1.000 de euro, fara sa pui la socoteala transportul.

Poti sa iti faci rost de cazare mai ieftina in Paris, de unde poti merge direct cu autobuzul la Disneyland, parc de distractii aflat la 32 de km de capitala Frantei.

Numai parada personajelor din desenele animate ar putea fi un motiv suficient de distractie pentru micutii tai, care vor fi fericiti sa faca poze alaturi de Mickey Mouse si Pluto. La asta poti adauga Castelul Frumoasei Adormite, Insula lui Robinson Crusoe, Insula Comorii, nava capitanului Hook sau Tomorrowland, care iti vor fura ochii si imaginatia.

La bugetul de vacanta trebuie sa adaugi si pretul biletelor pentru intrarea in parc, care difera in functie de sezon si ajunge sa fie destul de “piperat” vara. Un bilet pentru o zi costa 57 de euro pentru parinti si 51 de euro pentru copii. Intrarea este libera in cazul copiilor mai mici de 3 ani.

Cine are un copil intelege cu siguranta nebunia creata in jurul micilor piese Lego, pe care le aduni de prin casa dupa fiecare zi de joaca. Gandeste-te ce mare bucurie ar trai micutul tau daca s-ar distra pentru o zi intr-un parc construit in intregime din piesele mici si colorate: Legoland.

In Europa, Parcurile Lego sunt la Billund – Danemarca, la Windsor – Marea Britanie si la Munchen – Germania. Cel mai vizitat, dar si cel mai vechi dintre ele, este cel din Danemarca.

Atractia principala este Miniland, aflat chiar in centrul parcului de distractii. Aici au fost construite cu ajutorul a 20 de milioane de caramzi Lego toate marile atractii ale lumii, orase, cladiri si monumente in miniatura. Un bilet pentru o zi costa in jur de 38 de euro pentru adulti si 33 de euro pentru copiii de peste 3 ani.

Daca bugetul nu iti permite un super rasfat in parcuri de distractii tematice, poti sa iti duci copiii intr-o vacanta la Viena. Cazarea si drumul sunt cu siguranta mai ieftine in comparatie cu alte capitale europene, iar parcul Prater va avea cate ceva pentru fiecare dintre voi.

Prater este unul dintre cele mai vechi parcuri de distractie din lume. Atractiile sunt si pentru copii un pic mai mari – roller-coaster, trambuline, Marea Roata Vieneza, trenul fantoma, dar si pentru pici: carusel cu cai adevarati, minigolf, trenuleţe si sala oglinzilor.

Avantajul este ca nu se plateste taxa de intrare in parc, ci separat pentru atractiile pe care vreti sa le incercati. Tarifele variaza intre 1 si 10 Euro. Si mai exista un avantaj! big grin Il poti trimite pe tati cu copiii in parc, iar tu poti da o raita pe la magazinele vieneze, in cautare de chilipiruri.

Suntem siguri ca vei mai gasi si alte oferte pe langa cele pe care ti le-am prezentat noi. Indiferent unde mergeti, important e ca sunteti impreuna!

related posts

Modifică setările cookies