Cum sa faci bani lucrand de-acasa. Vezi 8 idei de afaceri


Fie ca vrei sa fii propriul tau sef, fie ca ai nevoie de mai mult timp pe care sa-l dedici familiei ori simti nevoia de flexibilitate, vine o vreme in viata cand poti sa te intrebi daca munca de acasa [...]


Fie ca vrei sa fii propriul tau sef, fie ca ai nevoie de mai mult timp pe care sa-l dedici familiei ori simti nevoia de flexibilitate, vine o vreme in viata cand poti sa te intrebi daca munca de acasa este sau nu pentru tine.

Tot mai multe femei aleg sa isi mute biroul acasa, in principal pentru flexibilitatea pe care ti-o da pozitia de freelancer. Iata ce activitati poti desfasura daca alegi sa-ti muti biroul in propriul apartament.

1. Contabilitate primara. Daca stii cum sta treaba cu activele si pasivele, ai facut un liceu de profil sau un curs de specialitate, e o meserie numai buna pentru acasa. Din fericire, contabilitatea nu mai presupune in zilele noastre calcule interminabile si vrafuri intregi de dosare. Face toate astea pentru tine un program pe calculator.

2. Design grafic sau web design. Daca ai cunostinte de Photoshop, foloseste-ti talentul pentru a crea propria afacere. Poti sa concepi bannere pentru reclama, logo-uri, invitatii la nunta sau botez, carti de vizita sau albume digitale pentru fotografii. Daca stai bine la capitolul creativitate, poti alege sa faci site-uri pentru diferiti clienti. Posteaza anuntul tau pe forumuri, cu un link catre blog sau site, fa bartere cu diferite website-uri in schimbul publicitatii gratuite.

3. Firma de catering. Vremea cand angajatii veneau de-acasa cu sufertasele cu mancare a trecut! Programul incarcat de lucru nu ne mai permite sa gatim atat de des ca inainte. Aici intervii tu, mai ales daca ai ceva talente gastronomice si unul sau doi oameni care sa te ajute la prepararea bucatelor. Fa-ti un blog unde sa postezi poze cat mai sugestive cu bucate irezistibile gatite de tine, nu uita sa propui meniul zilnic si sa anunti oferte avantajoase pentru a bate concurenta.

4. Scriitor freelance. Cererea de scriitori sau gazetari (mai ales pe domeniul online) este in crestere. Daca faceai compuneri frumoase in scoala sau ai terminat o facultate de profil, poti da programul incarcat (adesea fara weekend-uri si cu multe deplasari) al unui jurnalist angajat cu norma intreaga, pe cel mult mai flexibil al unui freelancer. Ai insa grija cum te organizezi si cum iti selectezi ofertele: fara un program bine pus la punct, s-ar putea sa muncesti mai mult ca inainte, pe bani mai putini.

5. Studio de fotografie. In ziua de astazi nu vei vedea turist fara aparatul foto agatat de gat. Daca-ti place sa surprinzi tot ce misca si ai si bani la dispozitie pentru a investi in aceasta afacere destul de costisitoare, poti incerca sa devii fotograf liber profesionist.

6. Cabinet de psihoterapie. Foarte multi psihologi isi muta biroul in propriul camin. Pentru asta trebuie sa ai o casa mai mare si sa poti transforma o camera (de preferat la parter, la intrarea in locuinta) in cabinet de psihoterapie. Poti programa sedintele in timpul zilei, cand copiii sunt la gradinita sau la afterschool si in casa este liniste.

7. Hobby-uri si mestesuguri. Transforma-ti pasiunea in afacere. Daca-ti place sa brodezi sau sa confectionezi obiecte artizanale sau bijuterii hand-made, atunci de ce n-ai face-o pentru un venit suplimentar? Deschide-ti un blog cu un catalog online si participa la targurile de profil ori de cate ori se iveste ocazia.

8. Croitorie. Ai fost dintotdeauna pasionata de moda? Esti atenta la detalii si te delectezi tricotand pulovere? Fa un pas inainte si deschide-ti un mic atelier de croitorie. N-ai nevoie decat de o masina de cusut si multe idei. Da sfoara prin vecini si in scurt timp apartamentul tau se va umple de forme si culori.

related posts

Modifică setările cookies