Vrei sa ramai insarcinata si nu reusesti? Vezi 5 pozitii care te vor ajuta


Nu s-a descoperit inca – stiintific vorbind – pozitia cea mai avantajoasa pentru a ramane cat mai rapid gravida. Cand vine vorba de aparitia unei sarcini, orice e posibil. Conceperea unui copil e adesea o loterie.


Se intampla sa incerci ani de zile tot soiul de tratamente si pozitii, sfaturi ori leacuri babesti, si totusi bebelusul sa se lase asteptat sau dimpotriva, sa apara cand nu planuiai asta sau cand murise si ultima speranta?

Atunci cand incerci sa ramai insarcinata, sperma partenerului tau trebuie sa ajunga cat mai aproape posibil de colul uterin si sa ramana acolo cat de mult timp, pentru ca sansele spermatozoidului de a fecunda ovulul sa creasca. Ideea e sa nu fortezi sperma sa inainteze spre colul uterin impotriva gravitatiei. Cu alte cuvinte, nu e indicat ca tu sa stai deasupra.

1. Modul cel mai facil pentru indeplinirea conditiilor descrise mai sus este sa adoptati pozitia misionarului, lasandu-ti partenerul deasupra. Aceasta pozitie permite o penetrare adanca, care va favoriza ajungerea spermei in colul uterin.

In plus, dupa ejaculare, daca nu-ti schimbi pozitia, sperma va ramane in interior cat mai mult timp posibil. Dupa penetrare, pune o perna sub pelvis, aduna-ti genunchii la piept si stai intinsa pe spate in jur de 15 minute.

2. Daca incepeti sa va plictisiti de pozitia misionarului, puteti condimenta lucrurile incercand variatiuni pe aceeasi tema. De exemplu, puteti parasi patul pentru o… canapea. Sau, daca va place stilul rustic, incercati direct pe podea.

Nici bancheta din spate a masinii nu e de neglijat. Asigurati-va, insa, ca aveti geamuri opace sau ca sunteti intr-un loc izolat si sa nu incalcati legile locale).

3. Daca sunteti un cuplu conservator si nu va surade ideea de a renunta la confortul dormitorului matrimonial, puteti incerca in schimb alte pozitii. O idee este sa stai in pat pe spate, cu pelvisul la marginea patului, in timp ce partenerul va sta in fata ta sau in genunchi, pe podea (daca patul este jos).

4. Nici asa nu merge, incercati o alta varianta: tu vei sta pe coate si genunchi, in timp ce partenerul se va aseza deasupra.

Este o pozitie care permite o buna penetrare si specialistii sunt de acord ca este varianta optima pentru a concepe un copil in cazul in care femeia are uter retrovers.

5. Daca toate aceste pozitii ti se par incomode, e timpul sa te relaxezi putin. Stati intinsi in pat, amandoi pe aceeasi parte, in timp ce partenerul te tine in brate. Desi nu e cea mai indicata pozitie pentru penetrare, te vei destinde si te vei simti protejata, fapt ce ajuta in egala masura la reusita conceptiei.

Cand iti doresti un copil, raporturile sexuale nu sunt intotdeauna de ajuns. Du un stil de viata echilibrat si, mai mult ca orice, nu uita sa te bucuri de momentele speciale petrecute alaturi de jumatatea ta!

related posts

Modifică setările cookies