Yoga, hipnoza si rasul, 3 terapii alternative care te ajuta sa ramai insarcinata


Un diagnostic de infertilitate poate fi o lovitura grea pentru psihicul unei femei care isi doreste sa devina mama. Dupa nenumarate analize, gandul ca trebuie sa urmezi tratamente costisitoare te poate deprima si mai tare. Daca nu vrei sa incerci [...]


Un diagnostic de infertilitate poate fi o lovitura grea pentru psihicul unei femei care isi doreste sa devina mama. Dupa nenumarate analize, gandul ca trebuie sa urmezi tratamente costisitoare te poate deprima si mai tare.

Daca nu vrei sa incerci imediat suplimentele hormonale, tehnicile de reproducere asistata si nici medicina naturista, mai ai ai totusi o solutie: terapiile alternative.

Puterea mintii tale si starea emotionala iti pot influenta sanatatea. E principiul dupa care se ghideaza terapiile alternative, care refac legatura dintre trup si spirit. Gandeste-te la situatia in care esti stresata! In acele momente organismul tau elibereaza anumiti hormoni care sa lupte impotriva stresului, dar in acelasi timp, creeaza si un dezechilibru hormonal la nivelul intregului corp.

Nu exista studii care sa arate legatura clara dintre emotiile negative si o anumita boala, dar cercetatorii au aratat ca stresul nu este sanatos. De exemplu, daca ai mai tot timpul o atitudine defensiva, poti sa suferi de hipertensiune. Scopul terapiilor alternative este acela de a aduce relaxarea atat pentru minte, cat si pentru trup, astfel incat nivelul de hormoni anti-stres din corp sa scada, iar organismul sa functioneze normal.

Stresul este unul din factorii care afecteaza fertilitatea pentru ca duce la o hipersecretie de adrenalina si prolactina, care inhiba producerea hormonilor necesari ovulatiei. Ca sa lupti cu starile stresante si tensionate sansa ta sunt terapiile alternative.

1. Yoga

Daca pana acum ai fost fascinata de tehnicile yoga, care au tot mai multi adepti printre vedetele de afara, acum ar fi un moment bun sa le incerci si tu. Yoga este o combinatie de asane (pozitii/posturi) si tehnici de respiratie care te ajuta sa intri intr-o stare de relaxare si meditatie. Aceasta tehnica este folosita pentru cresterea fertilitatii feminine si masculine pentru ca ajuta la relaxare, la restabilirea circulatiei sangelui intr-un flux normal catre organele sexuale (astfel creste numarul de ovule si cantitatea spermei) si la atingerea unei stari psihice pozitive.

Yoga pentru fertilitate este un tip de yoga care combina posturile clasice cu unele special create pentru a imbunatati sanatatea reproductiva si, astfel, sansele de a concepe. Yoga reduce stresul, ceea ce inseamna ca balanta hormonala este reechilibrata iar nivelurile de estrogen, progesteron, LH si FSH sunt normale, iar ciclul menstrual se regleaza si el.

Tehnica imbunatateste si circulatia sangelui, care este foarte importanta pentru ca asigura cantitatea necesara de oxigen si nutrineti organelor reproductive si energia generala a organismului. Un studiu facut de Scoala Medicala Harvard a demonstrat ca femeile care practica Yoga au de doua ori mai multe sanse sa ramana insarcinate in comparatie cu cele care nu o practica.

2. Hipnoza

Probabil ai auzit ca hipnoza te poate ajuta sa te lasi de fumat, sa scapi de stres si chiar de durerile din timpul nasterii. In plus, te poate ajuta si sa lupti impotriva infertilitatii. Ca si acupunctura, hipnoza are o istorie veche de sute de ani. In secolul XIX medicii o foloseau pentru a seda pacientii care trebuiau operati.

Lasa-te pe mana unui specialist care dupa inducerea transei te poate ajuta sa scapi de gandurile negre prin alternative pozitive. Uneori, nici nu e nevoie de terapeut pentru a putea sa iti induci o stare de bine. Imaginatia ta poate sa fie de mare folos daca stii sa iti canalizezi gandurile bune.

Cu ajutorul hipnozei poti indeparta multi dintre factorii care influenteza negativ fertilitatea. Tensiunea arteriala poate scadea, sistemul imunitar este intarit, nivelul de hormoni poate fi reglat si poti scapa si de obezitate sau fumat. Cel mai important rol il are, insa, in reducerea stresului si anxietatii care iti deregleaza functiile hormonale.

Un studiu facut in 2004 de specialisti din Israel a aratat ca folosirea hipnozei in timpul transferului de embrioni in fertilizarea in vitro a dublat sansele de succes ale procedurii. Rezultatele bune au fost puse pe seama relaxarii, care a dus la reducerea contractiilor uterine, ce impiedicau fixarea embrionilor.

3. Terapia prin ras

Cand ai ras ultima ora cu pofta? Daca nici macar nu iti aduci aminte de ultimele “hohote”, atunci e cazul sa apelezi la terapia prin ras. Nu numai ca te binedispune instantaneu, dar are si un efect benefic asupra organismului.

Terapia prin ras ajuta la eliminarea stresului si a nivelului de cortizol si adrenalina (hormoni generati de stres), ajuta la intarirea sistemului imunitar, elibereaza tensiunile nervoase. si lucreaza pana si muschii abdominali si diafragma.

Cercetatorii s-au grabit sa demonstreaze efectele pozitive ale rasului si in cazul infertilitatii. Doctorii de la Centrul Medical “Assaf Harofeh” din Zerifin, Israel, au incercat terapia cu clovni printre pacientele care urmau sa fie supuse fertilizarii in vitro. Rata de succes a procedurii a crescut cu 35% in cazul pacientelor care au fost amuzate de personajele vesele, spre deosebire de pacientele care nu au primit aceeasi terapie.

Asa ca, daca vrei sa concepi, nu ar strica sa vezi o comedie, sa iei cursuri de yoga sau chiar sa incerci sedintele de hipnoza. Toate aceste terapii alternative iti vor face numai bine! Nu renunta sa incerci! Solutii exista si una dintre ele poate fi cheia catre visul vostru: acela de a fi parinti!

related posts

Modifică setările cookies