Are doar 4 ani si o intreaga natiune o idolatrizeaza. Afla povestea incredibila a indiencei Matina Shakya


O fetita considerata incarnarea zeitei Kumari si-a facut una dintre rarele aparitii publice in cadrul unui festival religios din Nepal. Matina este o fetita considerata de hindusi si budisti zeita reincarnata Kumari. Aceasta este imbracata in vesminte aurii si rosii, [...]


O fetita considerata incarnarea zeitei Kumari si-a facut una dintre rarele aparitii publice in cadrul unui festival religios din Nepal.

Matina este o fetita considerata de hindusi si budisti zeita reincarnata Kumari. Aceasta este imbracata in vesminte aurii si rosii, este venerata de mii de oameni si iese in public doar de 13 ori pe an.

In restul timpului, fata sta izolata intr-un templu ferit de ochii lumii si isi va petrece urmatorii ani acolo, pana cand locul ii va fi preluat de alta fetita.

Matina a fost desemnata reincarnarea zeitei anul trecut, pe vremea cand avea 3 ani, in Nepal. In tara ei de bastina ea este considerata o zeita a prosperitatii, care protejeaza populatia de rau si aduce noroc celor care o venereaza.

Kumari, care inseamna “virgina”, este o tanara fata aleasa din comunitatea budista in urma depasirii a 32 de teste ale perfectiunii. Ea trebuia sa aiba un corp asemanator copacului banyan, piele aurie si fina si un corp care a fost ferit de dureri, lovituri sau sangerari.

Recent, Matina, zeita incarnata Kumari, a fost purtata de umerii a sute de oameni care au participat la festivalul Changu Narayan. Atat localnicii, cat si turistii sunt extrem de atrasi de acest eveniment si isi doresc sa o vada pe copila care o va reprezenta pe zeita pana in momentul in care va avea prima menstruatie.

Conform traditiei Kumari, fetitele alese din familiile obisnuite sunt supuse unui proces cultural pretentios pentru a o intruchipa pe zeita protectoare.

Vezi mai multe imagini cu fetita aici.

related posts