6 trenduri must-have pentru sezonul toamnă/iarnă 2019


Designerii s-au axat anul acesta pe crearea unor colecții care să reflecte evenimentele majore din 2018, de la mișcarea #MeToo la marșurile femeilor, și să le facă pe acestea să se simtă cât mai puternice. Vedem în aproape toate prezentările de modă haine de tip statement, cu croieli sau aplicații îndrăznețe, unele care seamănă mai degrabă cu niște armuri.


Femeia pe care și-au închipuit-o creatorii de modă anul acesta nu are nevoie de un prinț pe cal alb să o salveze, ci își poartă singură de grijă, este puternică, sigură pe ea, dar își păstrează, totuși, feminitatea. Dacă vrei să incluzi unele dintre aceste trenduri în garderoba ta, iată care sunt piesele vestimentare must-have în sezonul toamnă/iarnă 2019. 

 

Piesele vestimentare cu animal print

Imprimeul leopard nu este pentru femeile timide. Hainele cu animal print exprimă putere, independență și îndrăzneală, iar femeile care le poartă au atitudine, sunt sigure pe ele și nu se tem să se afle în lumina reflectoarelor. Designerii merg mai departe și ne propun inclusiv look-uri animal print din cap până în picioare. Un palton cu imprimeu leopard sau o rochie midi sunt însă suficiente în garderoba ta pentru a rămâne în trenduri și a crea un look rafinat, dar curajos. 

 

Puloverele lejere și feminine

Confortul este o temă principală pe podiumurile de modă, anul acesta, așa că printre piesele vestimentare mulate pe corp, pantofii cu tocuri amețitoare și materialele rigide, apretate, își fac loc și piese casual, ușor de purtat și feminine. Se poartă foarte mult acest tip de pulover cool, care subliniază linia corpului, dar care este ideal și pentru femeile care vor să ascundă colăceii din jurul abdomenului sau pentru cele care pun confortul vestimentației pe primul loc. 

 

Rochiile sexy din piele

Rochia din piele revine la modă, însă noutatea anul acesta este că nu se mai poartă doar little black dresses din piele, ci și rochii din piele colorată. Albastru, roșu, maro, verde sau bej sunt culorile pe care le regăsim pe podiumurile de modă la rochiile din piele, pe lângă negru, și vestea bună este că acestea nu arată deloc rău. În ceea ce privește lungimea, designerii au mizat atât pe rochiile scurte și mulate din piele, însă vedem adeseori și rochii de lungime medie, strânse pe corp, pentru a crea iluzia unei armuri. 

 

Capele supradimensionate

Femeia imaginată de designeri este o eroină, așa că ea primește anul acesta, pe lângă armură, și capa de Superwoman. Capele supradimensionate sunt nelipsite din colecțiile designerilor, înlocuind astfel paltoanele, și există două tipuri de modele. În primul rând, vedem cape structurate, cu margini ascuțite, realizate din materiale mai rigide; pe de altă parte nu lipsesc nici capele confortabile și călduroase, din lână.

 

Piesele vestimentare argintii

Mulți creatori de modă au inclus în colecțiile lor și piese vestimentare care ne duc cu gândul la viitor. Designerii și-au imaginat cum se vor îmbrăca femeile în 2050, iar rezultatul a constat în colecții de rochii, trenciuri și pantaloni argintii, care nu se abat însă de la ideea de armură. Aceste haine emana putere și încredere, fie că vorbim despre rochii de cocktail sau paltoane de toamnă. 

 

Fustele plisate

Fustele plisate au fost foarte populare vara aceasta, iar ele nu lipsesc nici din colecțiile de toamnă/iarnă, așa că dacă nu ai apucat încă să adaugi una garderobei tale, acum este momentul. Alege o fustă plisată dintr-un material ceva mai gros și poart-o cu cizme înalte, cu toc cui, pentru a te proteja de frig și pentru a obține un look de invidiat. 

Care dintre aceste trenduri ți se potrivește cel mai bine? Câte dintre piesele de mai sus se regăsesc deja în garderoba ta?  

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:catwalker

related posts

Modifică setările cookies