Adina Buzatu, sfaturi importante pentru bărbați. Cum combinați hainele în funcție de siluetă 


Adina Buzatu este cea mai potrivită să ofere câteva sfaturi vestimentare pentru bărbați. Cunoscuta stilistă învață astfel domnii cum să poarte cămășile, ce șorțuri să îmbrace la plajă și ce culori să asorteze personalității lor.


 Așadar, domnilor, aflați acum cum să atrageți atenția pe plajă! Renunțați la sandale și la fake-uri! Aflați toate detaliile, dar și cum să vă îmbrăcați corect, din interviul cu Adina Buzatu, de pe Perfecte.ro.

Adina, ce ar trebui să se îmbrace bărbații? 
  
 Oamenii în general, dar și bărbații, trebuie să îmbrace ținute care li se potrivesc, atât din punct de vedere al aspectului fizic cât și  al cromaticii feței, al stilului personal, al profesiei, al preocupărilor. Este foarte important să ne îmbrăcăm în concordanță cu personalitatea noastră. Din punctul meu de vedere, marile greșeli pe piața românească sau în România în ceea ce privește vestimentația masculină sunt acelea că  bărbații încearcă să fie altcineva, copiază de pe  Instagram o ținută a lui Mariano Di Vaio sau a unui personaj important, care, de exemplu, se ducea la birou, sau era la Pitti Uomo, care este un târg de modă, și preiau acea poză să poarte ținuta respectivă la nuntă.  De aici greșeli vedem la toate evenimentele importante! Pentru noi românii, nunta este un eveniment foarte important. Ajungem să vedem bărbați îmbrăcați fix ca la birou, cu costum albastru, pantofi maron și cravată în dungi. 
 
  
 Ce se poartă și ce nu se poartă vară asta? Ce materiale sunt recomandate? La ce ar trebui să fim exigenți? 
 
  
Ținutele de vară trebuie să fie, în primul rând, din țesături naturale, întotdeauna,  in, cânepă, mătase naturală, bumbac, lână pură virgină merinos extra fină. Nu purtați niciodată sintetic vara și nu vă fie teamă de  țesăturile care par groase dar în realitate au doar o textură care are acest efect, însă ele au un gramaj foarte mic și deci sunt subțiri. Nu uitați că lâna, inul, cânepa sunt materiale care termoizolează extraordinar deci este mai bine cu un sacou realizat dintr-un astfel de material, decât fără el, atunci când afară este foarte cald.  Putem purta culori, ce e foarte important este să nu exagerăm. Încercați întotdeauna să purtați culori  care vă vin bine, care sunt în concordanță, potrivite, cu cromatica feței, vă pun în evidență, dar atenție, nu foarte multe culori în același timp. Întotdeauna echilibrați ținuta de vară cu bej, nisipiu, cu alb, cu culori neutre în general pentru a stinge întâi și nu a fi prea stridentă ținuta.  
  
Ce nu purtăm? 
 
 Un alt lucru foarte important! Ce nu purtăm! Am remarcat că există o tendință a bărbaților români de a purta niște copii ale unor creații ale marelui designer Tom Ford și nu numai ale lui! Se fac acum Made-to-measure în România, sacourile cu rever foarte mare și papioanele pre cusute, aproape supradimensionate, în stil butterfly. E foarte important când porți o piesă din aceasta vizibilă să porți originalul. Copia se vede și arată urât. Mai mult decât atât realizarea este destul de  precară, nu atât de bună calitativ. Sfatul meu este, purtați ținute  care vă avantajează, care vi se potrivesc și spun ceva despre personalitatea voastră și care să fie realizate bine și corect. Nu trebuie neapărat să îți cumperi de la un designer foarte scump dar  este foarte important ca hainele pe care le porți să stea bine pe tine și să fie autentice, să nu fie niște copii. 
  
 Ce recomazi pentru plajă? Suntem în plin sezon estival
    
 La plajă, la piscină sau la mare, evitați bermudele acelea lungi,  nu vorbesc de acelea cu buzunare, alea ies din discuție. Nu ai ce caută pe plajă, la soare, cu bermude cu buzunare, mă refer la  buzunarele acelea superdimensionate, modelul  safari de pantaloni. Niciodată nu porți o astfel de pereche de bermude la plajă! Nu vă fie teamă de șorturile scurte. Dacă aveți picioare frumoase, domnilor, le puteți purta fără nicio problemă.  Și, de asemenea, șorturile de baie trebuie să fie în culori vii, vesele, frumoase, dacă nu, o combinație alb-negru, alb-bleumarin, o combinație rafinată și ușor clasică. Evitați șorturile triste care nu spun mare lucru despre voi. Mai mult decât atât, la genul acela de șorțuri asortați cămăși din in, albe, roz, bleo,  purtate cu mâneci suflecate, ele sunt răcoroase, plăcute și dau un aspect extrem de rafinat întregii ținute!  Recomand bărbaților, dacă nu sunt mega fashionisti și nu știu să poarte foarte bine stilul acesta, să evite sandalele în general. Sigur că ele arată bine pe malul mării, arată bine purtate cu șosete pentru bărbații foarte cool și foarte fashion, care știu să adopte un astfel de stil, dar acesta este un stil extrem și îl recomand doar celor care chiar se pricep! În general însă, domnilor, fugiți de sandale! Alegeți o pereche  de teniși ușor cum sunt cei de la Bensimon sau alții, din pânză, Sneakersi, eventual Flip Flop, papucii aceia lejeri, pentru malul mării, dar în general, evitați sandalele.  
 
  
 Ce cămăși ar trebui să poarte domnii? 
 
  
Aș vrea să sugerez un lucru foarte important în ceea ce privește cămășile. Bărbații nu trebuie să poarte niciodată cămăși cu mânecă scurtă la evenimente. Niciodată! Va recomand să le evitați în general (se poartă cămășile slim cu mânecă scurtă, acelea tăiate și suflecate, merg pentru bărbații cu  musculatură bine lucrată, dar, în general, evitați cămășile cu mânecă scurtă). Mult mai bine este să le purtați pe cele lejere, cu mânecile suflecate, sau dacă vorbim de un eveniment elegant, cum ar fi o nuntă sau o  petrecere, purtați întotdeauna cămăși cu mâneci lungi, de preferat cele cu buton, cu manșeta pentru buton.
 
 
Ce culori sunt in vogă?
 
Apropo de culori, e foarte important de știut că în fiecare sezon apar noi și noi culori.  Anul acesta spre exemplu roz pudre-ul este în vogă la bărbați, dar de asemenea, movul, turcoazul, lila, bejul, însă de-a lungul timpului există culori și combinații de culori care nu se demodează. Mă refer aici la combinația marină alb-albastru, alb-bleomarin, alb-albastru închis, toate nuanțele de bej, care se  vor purta întotdeauna vara și sunt foarte frumoase, aspectul acela de safari, așa colonial. Ce vă recomand vara este să evitați jeanșii. Oricât de subțiri ar fi pot fi înlocuiți cu succes de o pereche de pantaloni din bumbac sau în, care, chiar dacă se șifonează, oferă aspectul acela rafinat.
 
Culorile pe care le porți trebuie să te flateze! Cel mai ușor test, ni-l putem face fiecare dintre noi. Te așezi în fața oglinzii și pui în față diverse culori de țesătură și vezi cum îți pune în evidență fizionomia culoarea respectivă. Dacă noi, femeile, ne machiem, bărbații nu au acest mic ajutor. De evitat ca tenurile foarte albe să poarte culori pale, preferabile pentru ei sunt culorile puternice, vibrante.  De asemenea, tenurile măslinii, trebuie să evite maronul, bejul închis tabac, nu le vin bine. În schimb, tenurile măslinii arată excepțional cu pasteluri, culori fosforescente, culori vibrante în general. Ochii deschiși la culoare sunt puși în evidență de toate nuanțele de albastru și bleumarin, verdele, la fel, de verde și albastru, dar nu uitați că, de exemplu, ochii deschiși ies în evidența foarte bine când sunt purtați cu mov, culoarea prunei, iarăși o culoare la modă sezonul acesta. 
 
 Cum îmbinăm hainele în funcție de siluetă? 
 
 Apropo de silueta sită, că există regula aceea clasică, veche, care spunea că siluetele rubensiene trebuie să poarte culori închise, este și nu este adevărat. Mai bine să creeăm iluzia unei siluete subțiri, prin a purta un pantalon alb cu o cămașă albă, iar sacoul va fi o culoare mai închis, un turcoaz închis, un mov, asta va crea senzația de siluetă lungă pentru că bărbații în general, în 90% din situații, țin totuși sacoul deschis. Asta va crea o dungă de sus până jos și va da senzația de subțiere. Persoanele cu o siluetă rotundă vor evita să poarte dungile orizontale, să taie practic silueta prin contrastul foarte puternic între pantaloni și sacou. La fel și la doamne, partea de sus și partea de jos nu va avea un contrast foarte puternic pentru că asta sigur creează iluzia de o înălțime mai mică și de o siluetă mai robustă.

related posts

Modifică setările cookies