(P) Bijuteriile vintage, mereu la moda. Cum să obții o ținută deosebită


Eleganța nu se referă doar la haine și încălțăminte. Poți avea cea mai studiată ținută, cu piese vestimentare de top și încălțăminte din piele fină, dacă nu ai bijuteriile potrivite, rezultatul va fi unul banal. 


Bijuteriile vintage pot adăuga stil și eleganță unei ținute dacă sunt alese cu multă atenție. Sunt ideale atât pentru îmbrăcămintea formală dar mai ales pentru ținutele de seară, deoarece îmbunătățesc aspectul, adăugând patina vremurilor din care provin. Poți obține o ținută deosebită doar prin adăugarea unor bijuterii din aur ce vin la pachet cu un aspect sofisticat. 

Atunci când te pregătești de un eveniment unde vrei să porți niște bijuterii vintage, îți dorești să te simți la fel de elegantă precum accesoriile pe care le-ai ales. Înainte de a învăța cum să combini bijuteriile vintage, alege varianta sigură a acestui stil unic. 

Citește în continuare care sunt cele mai importante recomandări atunci când vine vorba despre purtarea diverselor tipuri de bijuterii vintage.

1. Poartă brățări

Poartă întotdeauna mai multe brățări asigurându-te că ai ales un număr impar. Dacă nu știi cum este cel mai indicat să procedezi, începe cu trei piese confortabile. Ai grijă la lungimea mânecilor atunci când decizi purtarea unor brățări deoarece combinația finală trebuie să te pună în valoare, nu să te facă să pari că ai mâinile scurte sau groase. Mâneci mai lungi înseamnă evitarea brățărilor ori selectarea unora mai subțiri care pot intra sub mânecă. 

2. Alege cu grijă inelele

Când porți un inel gândește-te ce vrei să transmiți. Pe inelarul de la mâna stângă sunt inelele de logodnă și verighetele. Pe degetul mijlociu de la ambele mâini, poți purta orice tip de inel, fără legătură cu căsătoria. De asemenea, degetul arătător și cel mare nu au nici o semnificație simbolică astfel încât inelele tale vor fi puse foarte bine în evidență. 

3. Poartă un colier potrivit

Dacă porți o rochie cu decolteu, poți avea în vederea asortarea unui colier. Decolteurile mai adânci permit coliere mai lungi în timp ce un decolteu rotund, la baza gâtului poate fi accesorizat cu un colier mai scurt, tot cu formă rotundă. Dacă nu ești sigură când și cum poți alege un colier, poți opta pentru un lanț cu un pandativ, o variantă care se potrivește în orice situație. 

4. Arta cerceilor

Culoarea, lungimea, forma și pietrele cerceilor, sunt influențate de ținuta pe care ai ales-o dar și de modul în care ți-ai prins părul. Poți alege cercei mai lungi și cu volum mai mare, dacă ai părul scurt sau dacă l-ai coafat la spate. O pereche de cercei statement trebuiesc puși în evidență cât mai mult, astfel încât nu mai poți adăuga și alte bijuterii ținutei tale. 

Bijuteriile stabilesc nivelul de lux al ținutei tale și te vor ajuta să radiezi încredere și eleganță. Regulile s-au schimbat de-a lungul timpul, adaptându-se tendințelor moderne, astfel încât alegerile tale sunt mai ușor de făcut. 

Sfaturi legat de bijuteriile vintage

În trecut, eticheta bijuteriilor nu permitea amestecare argintului cu aurul. În prezent însă, regulile sunt puțin mai relaxate, pentru a permite crearea de combinații de bijuterii noi și unice. Poți combina aur, argint și alte metale prin purtarea mai multor brățări ori prin combinarea mai multor inele. 

Va trebui să ai grijă la un mic detaliu, deoarece bijuteriile vintage sunt foarte fragile, alăturarea cu alte modele sau metale le poate dăuna. Aurul pur se poate zgâria cu ușurință atunci când intră în contact cu metale sau pietre prețioase, cum ar fi diamantele, deci luați în considerare materialul fiecărei bijuterii înainte de a le combina. 

O metodă sofisticată și de efect este purtarea mai multor lănțisoare la gât, având diferite lungimi, modele sau culori. Dacă reușești să le stratifici în mod corespunzător, cu cât porți mai multe, cu atât aspectul va fi mai atrăgător. 

 

related posts

Modifică setările cookies