CANNES 2018, la a 71-a ediţie: apariții spectaculoase pe covorul roșu


Martin Scorsese şi actriţa australiană Cate Blanchett, preşedintele juriului competiţiei internaţionale, au deschis, marţi seară, cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Gala din acest an e prima de acest gen după scandalul Harvey Weinstein, transmite AFP.


Cate Blanchett, președintele juriului, a avut una dintre cele mai spectaculoase apariții. Actrița a apărut într-o rochie din dantelă neagră, creată de Armani Prive Couture. 

În calitate de juriu, avem o sarcină care ne aduce bucurie – să ne deschidem inimile și mințile, să ne verificăm preconcepțiile, să lăsăm deoparte așteptările noastre și să trăim poveștile care ne vor fi spuse în cadrul festivalului”, a spus actrița în speech-ul de deschidere.

Criticii de modă au remarcat faptul că Blanchett a mai purtat rochia cu care a apărut anul acesta pe covorul roșu. Frumoasa actriță și-a reciclat ținuta de la Globurile de Aur din 2014. Oricum, gestul lui Cate e departe de a fi o gafă vestimentară, de vreme ce actrița declara, cu câteva luni în urmă, pentru publicația Hollywood Report, că nu vede niciun motiv pentru care o persoană publică nu ar purta aceeași rochie la mai multe evenimente mondene, dacă îndrăgește foarte mult acea ținută.

La rândul lor, Penelope Cruz și Javier Bardem au pășit marți pe covorul roșu al Festivalului pentru a asista la proiecţia filmului lor, "Everybody Knows", în regia iranianului Asghar Farhadi, care a și semnat scenariul, scrie AFP. Farhadi a parcurs covorul roşu la braţ cu cei doi, iar Penlope s-a remarcat printr-o rochie neagră de bal şi nişte cercei lungi cu rubine.

Filmul lor, "Everybody Knows", este unul dintre cele 21 de filme care şi-au depus candidaturile pentru prestigiosul Palme d'Or la primul festival organizat la Cannes după izbucnirea scandalului privind hărţuirile şi abuzurile sexuale din industria filmului, ce a lansat mişcarea MeToo.

La rândul ei, Kristen Stewart a purtat o superbă rochie neagră și s-a remarcat prin coafura îndrăzneață, cu accente masculine.


La Cannes a fost deschisă și o linie de urgenţă pentru raportarea oricărui abuz produs în timpul festivalului şi, potrivit organizatorilor, vor fi organizate seri de discuţii pe marginea acestui subiect. Juriul care va acorda premiul Palme d'Or în acest an nu numai că este condus de o femeie, actrița Cate Blanchett, dar e format și majoritar din femei.

Sursă foto Getty Images

related posts

Modifică setările cookies