Costumul de baie in doua piese a implinit 65 de ani! Vezi cele mai controversate aparitii de-a lungul timpului


Tocmai a implinit 65 de ani, dar e mai sexy ca niciodata. Costumul de baie in doua piese este prima alegere cand vine vorba de o iesire cocheta la plaja, iar modelele propuse de designerii actuali sunt din ce in ce mai inventive si indraznete.

 


Este, probabil, tipul de costum de baie care nu va muri niciodata. Daca moda costumelor intr-o singura piesa vine si pleaca, acesta ramane mereu in tendinte si este reinventat an de an.

Vezi 8 costume de baie pe care le gasesti acum in magazine

Startul a fost dat de designerul francez Louis Réard, care a observat ca femeile isi invarteau costumele de baie pe corp ca sa se bronzeze mai bine. Asa ca, in anul 1946, a venit cu ideea indrazneata de a crea "cel mai mic costum de baie din lume", asa cum l-a marketat atunci.

Insa Réard nu a gasit niciun model suficient de curajos care sa accepte sa-l poarte, asa ca a angajat-o pe Micheline Bernardini, o dansatoare de la Casino de Paris. Cu toate acestea, creatia sa a fost un adevarat hit, iar oamenii obisnuiti s-au aratat foarte bucurosi de aceasta inventie. Cuvantul "bikini" a fost adaugat in dictionar abia in anul 1969.

Cele 3 femei care l-au popularizat
1. Micheline Bernardini, cea care l-a purtat pentru prima oara la o petrecere in Paris

2. Brigitte Bardot, care a tinut primele pagini in anul 1953, cand si-a facut aparitia la Cannes intr-un costum de baie in doua piese. Acest gest i-a propulsat cariera si a starnit o adevarata moda in Europa.

3. Marilyn Monroe, care s-a folosit de costumul de baie in doua piese pentru a se lansa.

Alte femei cu aparitii memorabile, dar mai recente in costume de baie in doua piese: Pamela Anderson, cu niste modele minuscule, Demi Moore in "Charlie's Angels", Halle Berry in "Die Another Day" sau Beyonce, pe coperta revistei Sports Illustrated.

Sa nu uitam si aparitiile indraznete din zilele noastre - ingerasii de la Victoria's Secret, care fac niste pictoriale superbe si care ne lasa pe toate cu gura cascata de fiecare data.

  • Micheline Bernardini

related posts

Modifică setările cookies