Costumul traditional romanesc, sursa de inspiratie a noii colectii Dorin Negrau


Designerul Dorin Negrau isi lanseaza colectia de primavara-vara 2013, drept pentru care a pregatit show-ul “LOST - Traditie in modernitate – o provocare! Summer 2013", care va fi prezentat pe 30 octombrie, la Biblioteca Nationala.


 Noua colectie a creatorului de moda aduce elemente din portul traditional din zona Bihor, folosind ca si element de pornire costumul popular realizat acum 50 de ani de catre bunica designerului. 

“Sursa de inspiratie a colectiei de primavara-vara 2013 a fost, in sfarsit, costumul popular realizat acum 50 de ani de catre bunica mea pentru una dintre fetele ei si care pentru mine a fost intotdeauna etalonul feminitatii din zona Crisului Negru, judetul Bihor. Am folosit multe materiale naturale in culori de poveste cu ingeri si zane! Este o colectie fluida ca si picatura de apa, dar feminina si arhitecturala precum costumul popular bihorean realizat de catre bunica mea pentru fata ei, care trebuia sa fie o mare cantareata de muzica populara si a devenit mare invatatoare! Sper sa fie pe masura asteptarilor! Sunt cu atat mai emotionat cu cat anul acesta implinesc 20 de ani de activitate in moda, de cand m-am lansat ca designer!”, spune Dorin Negrau.

Evenimentul de lansare de pe 30 octombrie este sub forma unui mare vernisaj de arta contemporana romaneasca de promovare a motivelor traditionale din Bihor, in colaborare cu artistii Mirela Traistariu, Cristi Farcas si Lucian Muntean!

related posts

Modifică setările cookies