Cum alegi o geantă de zi practică, dar și elegantă


Orice femeie are o geantă de zi preferată, suficient de încăpătoare, pe care o poate asorta aproape oricărei ținute și care este perfectă pentru a cuprinde toate lucrurile de care avem nevoie zilnic.


 Însă alegerea unei astfel de genți nu este niciodată ușoară. Nu este suficient să găsești o geantă care să îți placă, ci trebuie să te asiguri că aceasta este și funcțională și că se potrivește de minune nevoilor tale. Dacă vrei să mergi la sigur, atunci iată cum îți poți alege geanta perfectă: 

Investește în calitate

Geanta pe care o porți aproape zilnic trebuie să fie de o calitate cât mai bună, dacă vrei să își mențină aspectul nou cât mai mult timp, să nu se rupă sau să se destrame pe margini. Gențile din piele sunt de departe cele mai rezistente și au acel aspect elegant care le face ușor de asortat mai multor ținute. Nu te gândi că va trebui să faci sacrificii financiare pentru a-ți permite un astfel de accesoriu de calitate. Există numeroase modele de genti de dama la reducere, de la firme renumite, fabricate din piele, printre care sigur vei găsi una care să se potrivească stilului tău. 

Optează pentru un model clasic

O geantă bună poate rezista și câțiva ani, iar dacă alegi un model clasic, ai garanția că nu se va demoda după un an. Evită logo-urile mari și imprimeurile complexe care atrag atenția și mizează, în schimb, pe un model mai subtil, elegant, care să reziste testului timpului. 

Caută o geantă compartimentată inteligent

Cele mai multe dintre noi păstrează în geantă portofelul, cheile, cosmetice, pastile, documente și multe alte lucruri de care avem nevoie aproape zilnic. De aceea, nu este suficient ca geanta să fie doar încăpătoare, ci avem nevoie și de o compartimentare inteligentă, care să ne ușureze munca atunci când căutăm ceva anume. Buzunarele și compartimentele te ajută să îți organizezi mai rapid și ușor lucrurile pe care le păstrezi în geantă și să nu pierzi timp scormonind după acel ruj pe care știi sigur că îl ai la tine sau după chei, în fața blocului, când te grăbești să ajungi acasă. 

Ține cont și de confort

La fel de important este ca geanta pe care o porți să fie confortabilă și practică, să se așeze ușor pe umăr și să nu alunece. Multe genți moderne sunt versatile, astfel încât le poți purta pe umăr, pe braț sau le poți transporta ținându-le de mâner. De altfel, gențile cu mânere detașabile sunt mult mai practice și flexibile, în special atunci când ai nevoie să îți poți adapta geanta rapid la outfituri. 

Optează pentru o culoare neutră

Culorile neutre sunt mult mai ușor de asortat la diferite ținute, așa că o geantă într-o nuanță elegantă de negru, bej sau alb-ivoire ar putea fi o opțiune mult mai flexibilă. În schimb, culorile aprinse sunt mai spectaculoase. Spre exemplu, o geantă roșie poate sparge monotonia unui outfit all-black, funcționând ca un accesoriu de tip statement. Atunci când îți alegi geanta, ia în calcul și culorile din garderoba ta și cât de ușor îți va fi să asortezi acest accesoriu ținutelor tale. 

Sursa foto: Godisable Jacob from Pexels

related posts

Modifică setările cookies