Cum îți alegi corect cerceii în funcție de forma feței. Tipsuri de la bloggerul de modă, Janina Nectara


Cerceii sunt cele mai purtate accesorii. Poate că femeile renunță ușor la un colier, la inele sau la brățări, însă cerceii, de regulă, rămân. Ei ne încadrează fața și fiecare expresie pe care o facem permanent. Janina Nectara, fashion blogger, ne-a dezvăluit câteva tipsuri despre cum se poartă cerceii și cum se aleg corect aceste bijuterii în funcție de forma feței! 


Zilnic, alegem să ne îmbrăcăm într-un fel sau altul, considerând că acele piese vestimentare “ne avantajează”, ceea ce înseamnă că, indiferent că recunoaștem sau nu, măcar subliminal, ne dorim să prezentăm în fața celorlalți varianta noastră cea mai atractivă. 

Desigur, nu există formule matematice, care să se aplice în orice situație, iar alegerea unei ținute sau bijuterii este un act artistic, în care tu ești propria ta coală albă de hârtie pe care îți exersezi talentul. 

Cerceii sunt poate cele mai importante accesorii. Foarte multe femei își caută o pereche…e o expresie celebră “de zi cu zi”… Adică o pereche de cercei universală, care să…din nou o expresie populară “să meargă la orice”. 

Puține persoane știu că putem crea efecte stilistice impresionante nu doar cu ajutorul hainelor, ci și cu ajutorul genților, pantofilor și chiar cu ajutorul bijuteriilor. O pereche de cercei corect aleasă poate crea un efect de alungire al unei fețe rotunde sau poate îndulci trăsăturile angulare ale unei fețe în formă de pătrat sau de triunghi sau poate distrage atenția dintr-o zonă problematică a siluetei.  
 

Ce trebuie să reținem este că în cursul vieții, silueta poate fluctua. Însă din momentul în care veți observa că vechile haine nu va mai încap, amintiți-vă că bijuteriile încă vă încap și vă vor încăpea toată viața.  

Așadar,  cea mai mare plus valoare estetică vă va fi oferită de accesorii, în special de bijuterii. 

Regula compensației geometrice spune că formele grafice trebuie îndulcite cu elemente curbe, sinuoase. Urmând același principiu, formele rotunde, trebuie temperate cu elemente geometrice. 


- O siluetă androgină, longilină, se potrivește cu o pereche de cercei cât mai feminini, rotunjiți, de tip candelabru, huggies sau hoop.

- O siluetă în formă de pară poate fi echilibrată inclusiv prin intermediul unor cercei cu un mare impact, supradimensionați vizual – candelabru, hoop, cluster, tassel.  

- O siluetă tip triunghi inversat umeri lați și șolduri mici) ar trebui să încline balanța în favoarea cerceilor de mici dimensiuni (studs). 

Citește și Cerceii preferați ai lui Kate Middleton costă 135 lire sterline. Cum arată aceștia

- Tipologiilor măr și celei a siluetei pline li se recomandă cerceii de mărime mediu-mare și cu 

 structură arhitecturală, cu forme geometrice angulate, precum pătratul, rombul și așa mai 

 departe. 

- Femeile mignone trebuie să își tempereze alegerile cu modele mai mici, mai delicate, în concordanță cu dimensiunile lor.  Modelele delicate – studs, huggies, teardrop, threader - sunt cea mai bună alegere.


Dacă ai păr castaniu sau negru, se creează o concordanță cromatică dacă optezi pentru cercei din argint, aur alb sau platină. Dacă ești blondă, gravitează înspre aurul galben. Iar dacă ești roșcată, poți alege aurul roz. 

 Adițional, dacă ai o piele cu o pigmentație mai curând rece, pietrele bijuteriilor tale ar trebui să fie neutre sau mai puțin saturate. Dacă, dimpotrivă, tenul emană o luminozitate caldă, cele mai potrivite opțiuni sunt cele furnizate de culorile tari, vii.

Însă cea mai importantă variabilă (indicator) în conformitate cu care vom alege corect cerceii este osatura feței.   

Atenție! Musculatura poate suferi modificări de-a lungul vieții. Multe persoane care au slăbit brusc au descoperit că dacă înainte aveau fața rotundă, ulterior aceasta a devenit ușor ovală sau în formă de inimă.  De asemenea, cu trecerea anilor mușchii din zona maxilarului au tendința de a se lăsa în voia gravitației, îngroșând zona. Așadar, odată cu vârsta, dintr-o față ovală, putem obține o față triunghiulară. 

În concluzie, forma feței de la 25 ani poate să difere de forma feței pe care o vom avea la 75 de ani. Verificăm, așadar, mai întâi buletinul și abia apoi oglinda. 

Faţa ovală şi prelungă

Această tpologie este considerată forma cea mai armonioasă. Drept urmare, alegerea accesoriilor in acest caz este cea mai facilă.

În consecinţă, poţi jongla cu absolut toate modelele de cercei. Ar trebui să nu îți fie frică să experimentezi și să o pui în valoare de cercei supradimensionați, precum cei circulari, cerceii tip candelabru sau în formă de lacrimă.  

Dacă, totuși, forma feței tale tinde spre un oval prelung, cu o puternică dimensiune verticală, poți vedea un efect optic favorabil dacă încerci cercei rotunzi, cu volum – hoops, huggies, cluster – sau poate chandelier.

Ochiul nostru este programat genentic să fie atras de trăsături simetrice, iar scopul nostru este fix acesta de a ne apropia cât mai mult de ideal, construind simetrie.   

Faţa rotundă

Dacă ai o fizionomie rotundă, ştiii deja că regula compensaţiei geometrice va cere ca cerceii tăi să aibă o structură arhitecturală și o formă geomentrică, angulară sau chiar asimetrică. De asemenea, cerceii perfecți ar trebui construiți pe o axă verticală și ar mai trebui să aibă linii drepte și colțuri ascuțite, care să mai taie din rotunjimile feței.   Mizează pe cercei ușor alungiți sau în formă de pătrat, dreptunghi, romb sau stea. Și, în cele din urmă, poți obține un efect vizual nonconformist dacă porți cercei mismatched (adică cercei care aparțin aceleiași perechi, dar care sunt formați din piese diferite-spre exemplu studs, în care un cercel este în formă de inimă și celălalt de săgeată). Mai poți adopta varianta single, recomandată mai ales persoanelor care au o tunsoare asimetrică. Iar femeile cu fața rotundă optează de regulă pentru tunsori asimetrice.  

Faţa rectangulară

Te încadrezi în această tipologie dacă fața ta este alungită, însă la fel de lată la nivelul tâmplelor și al maxilarului, cu pomeții nu îndeajuns de proeminenți.  

Îți poți echilibra aceste trăsături din punct de vedere vizual, cu ajutorul cerceilor statement (emblematici, opulenți, care nu pot fi uitați prea ușor). Singura condiție este ca aceștia să fie construiți mai mult pe lățime. Cerceii ideali pentru această fizionomie sunt ampli, rotunjiți, și cu un design orientat mai curând pe orizontală. Astfel, trăsăturile feței prelungi și rectangulare vor fi încărcate cu volum în laterale și îndulcite de liniile curbe ale bijuteriei. 

Încearcă o pereche de studs rotunzi sau în formă de fundiţă. Modelele rotunjite, ovoidale, care stau la baza urechii, care să nu atarne foarte mult (hoop, huggies şi cluster) sunt perfecte pentru o astfel de arhitectură a feței. 

Fața pătrată

Fața pătrată este la fel de lată la nivelul tâmplelor, pomeților și maxilarului și nu este foarte înaltă. Poți contrabalansa forma aceasta bine definită cu bijuterii având linii curbe. 

 Pentru a echilibra grafismul unei fețe cu formă pătrată, mizează pe cercei rotunzi, însă care să atârne ușor, ca să nu adauge și mai mult volum în laterale. De asemenea, evită-le pe cele cu o structură puternic arhitecturală și mergi pe variantele ușor fluide, care pot crea un efect de mișcare. 

Fața triunghiulară 

 Dacă maxilarul este cea mai proeminentă trăsătură a feței tale, echilibrează aspectul evident al acestuia cu cercei care să fie mai voluminoși la bază și mai înguști în zona maxilarului. Putem distrage atenția de la zonă problematică folosindu-ne și de cercei lungi, care au o terminație voluminoasă în capăt, precum o perlă sau orice element decorativ… Bineînțeles, aceste elemente ar trebui să fie ușor curbate sau rotunjite. Culori nesaturate, potolite, pentru a nu atrage atenția inutil în zona cu pricină. 

Faţa în formă de inimă

Această fizionomie presupune o frunte și pomeți proeminenți și o bărbie fină, delicată. De aceea, vei căuta cercei a căror formă să poată compensa lipsa de volum din jumătatea inferioară a feței.  Exemplul clasic în acest sens este cel al cerceilor teardrop (în formă de lacrimă). Ei pot contrabalansa foarte bine disonanță de volum dintre pomeți și bărbie.  

Opțiunea numărul 2 este dată de orice tip de cercei lungi care se îngroașă la nivelul bărbiei. Adică cercei cu formă de evantai, modele candelabru și mai toți cerceii care au volum în partea de jos a bijuteriei. 

Așa ca un mic bonus, mai putem echilibra aspectul de ansamblu cu ajutorul detaliilor situate în vecinătatea bărbiei. Topurile pe gât, bluzele cu funde înfășurate în jurul gâtului sau cu broșe prinse la baza gâtului.   

Trebuie să  îți reamintești constant că tu ești arhitectul propriei siluete și ești liber să îți exprimi personalitatea, alegând orice tip de  piesă vestimentară sau de bijuterie care îți place.  Accentuez din nou-ești propria ta coală albă de hârtie pe care îți creionezi (și dezvălui) personalitatea. 

Singurele sfaturi care pot fi date în materie de vestimenatie sunt doar acestea, legate de cum să-ți ajustezi trăsăturile, pentru a le aduce cât mai aproape de forma considerată ideală în societatea actuală, în momentul actual. Ia aminte că idealul de frumusețe e relativ. S-a tot schimbat de-a lungul istoriei și se va tot schimba. Tocmai de aceea, amintește-ți că în modă, NU EXISTĂ REGULI! Nu există PROST/BINE Îmbrăcat! Poți purta orice. Absolut orice! Pentru că moda nu îndeamnă la supunere, ci la explorare. 

Pentru că MODA nu e cea de pe podiumuri! Moda suntem noi! MODA EȘTI TU!  


Janina a avut ocazia să cunoască și să lucreze pentru nume mari ale modei, a studiat Design Vestimentar în România, dar și fashion business în Paris, unde și-au împărtășit din experiență Karl Lagerfeld (Chanel), Yohji Yamamoto, Alexander Mcqueen și lista designerilor celebri poate continua.  

Janina Nectara este fondatoarea site-ului Fashion Avec Passion-un mix între revistă de modă online și fashion blog, realizat în 3 limbi (română, engleză și spaniolă). Totodată este și prima și singura româncă ce a scris la cea mai influentă publicație de modă din lume, revistă Vogue.  

  

  • Cum îți alegi corect cerceii în funcție de forma feței. Tipsuri de la bloggerul de modă, Janina Nectara

related posts

Modifică setările cookies