Cum îți alegi rochia de Revelion în funcție de semnificația fiecărei culori


Atunci când ne pregătim ținutele pentru Revelion, luăm în calcul mai mulți factori: locul în care vom merge, natura evenimentului la care participăm, persoanele care mai merg acolo, stilul propriu, dar și silueta.

Tag-uri:

Majoritatea femeilor aleg să poarte rochii elegante în noaptea dintre ani, în timp ce altele mizează pe salopete, costume sau ținute mai relaxate, dacă nu merg la o petrecere cu fast. 

Însă puțini sunt cei care știu că fiecare culoare are o semnificație aparte când este purtată la trecerea dintre ani. De exemplu, se spune că dacă porți roșu, vei avea parte de un an îmbelșugat și prosper din punct de vedere financiar. Iată care este semnificația fiecărei culori și cum ar trebui să îți alegi ținuta de Revelion:

Albul semnifică pace

În Brazilia, albul este cea mai populară culoare pentru ținutele de Revelion. Cumva, este de așteptat ca locuitorii din emisfera sudică, acolo unde în decembrie este plină vară, iar multe petreceri de Revelion au loc pe plajă, să prefere albul. Însă această culoare este puternic asociată cu ideea de pace, mai ales de pace interioară, așa că dacă visezi la un An Nou liniștit, poți miza cu succes pe o ținută albă. 

Argintiul, pentru femeia modernă

Argintiul este puternic asociat cu tehnologia și cu modernismul, așa că femeile cărora le place să fie mereu în pas cu moda aleg adeseori această culoare pentru noaptea dintre ani. De altfel, există numeroase opțiuni perfecte pentru o petrecere: rochii argintii cu paiete, piesele vestimentare argintii din materiale care imită pielea, rochiile sau pantalonii strălucitori, decorați cu pietre argintii sau materialele cu aspect metalic. 

Roșu, pentru noroc în dragoste

Roșul nu este asociat doar cu ideea de belșug, ci mai ales cu iubirea. Se spune că dacă te îmbraci în roșu de Revelion, vei atrage dragostea și pasiunea în viața ta, în Noul An. Unele persoane aleg să poarte lenjerie intimă roșie, însă trebuie să ai grijă ca aceasta să nu devină vizibilă sub o rochie sau niște pantaloni de culoare deschisă. Sau poți opta pentru o pereche de pantofi roșii sau o geantă roșie, pentru a adăuga un plus de culoare unei ținute în nuanțe neutre. 

Roz, pentru prosperitate

Dacă îți dorești să ai succes și prosperitate, atunci ar trebui să porți o ținută roz. Femeile care vor să avanseze din punct de vedere profesional și să aibă un an liniștit pe plan financiar pot miza pe această culoare, indiferent că aleg o nuanță subtilă, pastelată, sau preferă un roz fuchsia. 

Auriu, pentru mai multă aventură

Auriul este o culoare perfectă pentru o petrecere de Anul Nou și nu poți da greș dacă alegi o rochie elegantă în această culoare sau o pereche de pantofi aurii cu toc înalt. Se spune că auriul favorizează bunăstarea și confortul financiar, dar te poate inspira și să călătorești mai mult și să te bucuri de aventură. 

Negru, pentru autoritate

Femeile care vor să se simtă mai stăpâne pe ele însele și să inspire autoritate și respect celor din jur pot opta pentru o ținută all-black, accentuată de alegerea unor accesorii strălucitoare, care să le pună stilul în valoare. Micuța rochie neagră este un element vestimentar clasic, care nu se va demoda niciodată și care se potrivește oricărei siluete. De altfel, negrul este o culoare elegantă, perfectă pentru o ținută de eveniment fastuos, așa cum sunt petrecerile de Revelion. 

Iată care este și semnificația altor culori: verde: armonie și speranță, nude: eleganță, albastru: liniște interioară și bunăstare, bleumarin: intimitate, galben: prosperitate, portocaliu: fericire, violet: respect.

Sursă foto:bruce mars from Pexels

related posts