Cum să alegi încălțămintea de vară pentru birou: 4 trenduri de luat în considerare


(P) În 2019, tendințele de modă în ceea ce privește încălțămintea au adus o serie de controverse, pentru că marii designeri au îmbrățișat idei destul de diferite. Podiumurile au fost o rampă de lansare atât pentru pantofii îndrăzneți și excentrici, având culori și modele inedite, dar și pentru abordările simple, minimaliste și discrete.


Revistele și site-urile de specialitate abundă de idei de încălțăminte de vară pentru birou, însă nimeni nu spune cât de dificil este să alegi perechea potrivită atunci când trebuie să ții cont și de alte criterii în afară de cele mai noi trenduri din industrie. Înainte de a porni în căutarea pantofilor ideali pentru birou este bine să verifici politica firmei și cerințele postului, pentru a nu te trezi în situația în care încalci un anumit cod vestimentar.

Iată care sunt cele mai importante tendințe din care te poți inspira atunci când îți alegi încălțămintea de vară pentru birou:

1. Sandale cu barete subțiri

Unele articole vestimentare au rămas la fel de elegante și la modă că atunci când au fost lansate pentru prima oară acum câteva decenii. În acest an este rândul sandalelor cu barete subțiri să vadă lumina celor mai importante podiumuri. 

Moda sandalelor cu barete subțiri începe să ia amploare în această vară, mulțumită brandurilor precum Mango sau Berhska. Dacă ești o împătimită a Instagramului, șansele să fi văzut nenumărate outfituri cu acest tip de sandale este destul de mare. 

Alături de un costum cu un pantalon evazat, de o rochie elegantă de birou sau o fustă vaporoasă, sandalele cu barete subțiri vor deveni vedetele acestui sezon de vară. De asemenea, tocul de înălțime medie este potrivit lungilor ședințe de la serviciu. 

2. Pantofii de tip Mary Jean

Pantofii de tip Mary Jean se deosebesc prin faptul că au o baretă mai jos de gleznă care asigură suport piciorului și un plus de confort. Aceștia au fost readuși la viața de brandul Chanel și faimoșii săi pantofi complet albi, din piele. De asemenea, bareta poate să fie mai subțire sau mai groasă, iar unele perechi de pantofi au chiar și o cataramă de diferite mărimi. 

Pantofii Mary Jean se pot găsi pe piață în diferite forme și culori: cu toc stiletto sau tip balerini, cu o cataramă, din piele sau piele întoarsă sau având un design vîntage. De reținut este faptul că pantofii de acest tip sunt versatili și se potrivesc la ținute smart casual, office sau british. O ținută de birou poate fi scoasă din anonimat de o pereche potrivită de pantofi Mary Jean.

3. Saboții cu bot ascuțit

Saboții cu bot ascuțit, în toate culorile și formele, sunt recomandați de stiliști pentru acest sezon de vară 2019. Cu toate nu au ieșit niciodată din trenduri, se pare că anul acesta botul este mult mai ascuțit decât în anii precedenți. Mai mult, marile case de modă au adus un suflu fresh prin culoare, accesorii și design.

Deși la prima vedere acest tip de pantof decupat la spate nu se potrivește unui look office, saboții înalți, negri, din piele întoarsă, ar putea fi accesoriul unicat din garderobă, care salvează orice ținută și îi oferă o notă de originalitate. Pentru un plus de inspirație se pot consulta cu ușurință paginile de Instagram și Pinterest.

4. Pantofii cu vârful pătrat

Acest tip de pantofi a apărut în trendurile designerilor care și-au dorit să experimenteze în acest an. Fie că vorbim despre pantofi, sandale sau chiar botine, vârful pătrat reprezintă un apogeu al sezonului primăvara-vară.  

În afara faptului că obții un look sofisticat și elegant, aceștia sunt și incredibili de comozi, mai ales dacă optezi pentru un toc mediu. Pantofii cu vârful pătrat se opotrivesc perfect unei ținute office de birou, dar și unei ieșiri în oraș cu prietenii și colegii. 

Sezonul cald reprezintă ocazia perfectă pentru ca femeile să își etaleze cele mai frumoase ținute, iar outfitul pentru birou nu trebuie să fie o excepție. Atunci când vine vorba despre încălțămintea de vară pentru birou, subiectul este vast, pentru că trendurile se schimbă de la an la an iar iubitoarele de modă trebuie să țină pasul. 

Cu toate acestea, cel mai important aspect este să alegem încălțăminte confortabilă, în care să ne simțim bine întreaga zi.

Sursa foto: Shutterstock.com

FULLSCREEN
Cum să alegi încălțămintea de vară pentru birou: 4 trenduri de luat în considerare
  • /

related posts

Modifică setările cookies