(P) Cum să arăți perfect în orice ținută - lenjeria modelatoare și corsetele care te ajută să ai liniile siluetei armonioase


Visăm mereu la perfecțiune, mai ales când vine vorba de siluetă. Ne dorim practic ceea ce nu avem, pentru că din punct de vedere vestimentar există unele recomandări stilistice de a evita anumite tipare, culori, croiuri. 


Explicația? Nu se potrivesc unei conformații corporale și în loc să scoată în evidență farmecul feminin, accentuează unele aspecte nu tocmai dorite. Printre cele mai comune situații sunt zonele inestetice al taliei, celulita, lipsa de proporționalitate a formelor.

O soluție modernă și de moment pentru ca orice ținută să pară perfect croită parcă pentru anumite forme se referă la purtarea de lenjerie modelatoare sau corsete. Nu este prima dată când se vorbește despre efectele acestor accesorii, dar mai mult ca oricând pare că publicul feminin este alert despre beneficiile pe care le pot obține dacă le poartă.

Lenjeria modelatoare

De la o necesitate absolută a lenjeriei intime iată că s-a creat și soluția pentru cele care își doresc și aplatizarea unor zone. Lenjeria modelatoare are dublu rol. Sunt create special din materiale aparte, inovative, de tip powernet și powerflex. Acestea sunt importate din Columbia, unde de altfel se regăsesc producători de renume pe această nișă.

Lenjeria modelatoare poate avea diverse forme, în funcție de necesitate și preferințe sau de tip de ținută alegându-se ce este potrivit. Cert este că sunt create atent, cusăturile nu dau de bănuit că sunt purtate sub rochii diafane, fine, elegante, spre exemplu.

Printre opțiunile populare se numără body-urile modelatoare, fiind ușor de purtat și acoperind zona de interes, adică abdomenul. Pot fi însă alese și fullshaper-ele, însemnând body-uri complete, cu pantalon lung sau scurt.  Dacă în unele cazuri este vorba de fermitatea pielii și de liniile siluetei definite plăcut, în alte cazuri purtarea acestor tipuri de lenjerii modelatoare de la Clessidra se referă la refacerea după o intervenție chirurgicală.

Corsetele și centurile

www.clessidra.ro prezintă și altfel de soluții pentru modelarea corporală, în prezența corsetelor și a centurilor. Acestea au efecte de aplatizare, dar și de menținere a unei bune poziții corporale, au efect termic asupra zonelor astfel că stimulează pierderea în centimetri sau amplifică efectele pe care exercițiile fizice, antrenamentele le au.  

Există variante indicate chiar și celor care au trecut prin experiența nașterii, numite centuri postnatale. Ajustabile, acestea permit încet și sigur revenirea la formele de odinioară. Mai cu seamă privind perioada de recuperare de după naștere, când există și dureri specifice, o centură sau un corset sunt măsuri ideale, ce nu implică disconfort.

Micul secret al formelor voluptoase

Dacă este adevărat ce se spune și anume că orice femeie își va dori mai mult, de la sine, de la ceea ce are, atunci există desigur și dorința de a scoate în evidență anumite forme.

Pe piață există opțiuni diversificate și la acest capitol. Dacă un full body shaper va aplatiza formele, trebuie să existe și varianta în care unele zone nu sunt afectate: fie au un decupaj, deci nu acoperă partea dorsală, fie au un push up pentru ca liniile feminine să fie amplificate.

Important de precizat este că astfel de lenjerie modelatoare creează un efect natural, deloc exagerat. În funcție de tipologia sa, este vorba de a ridica bustul, de a contura fesierii, de a aplatiza abdomenul. Totul a fost creat pentru ca imaginea feminină să fie perfectă, mai ales când este vorba de o apariție pe covorul roșu, la evenimente speciale.

Alegerea lenjeriei modelatoare

Pentru cele care își doresc să încerce această variantă trebuie spus că o mărime mai mică nu garantează un efect mai bun. Alegerea trebuie să țină cont de formele reale, la dimensiunile purtătoarei. Efectul de compresie este unul divers, de la forme lejere la cazuri mai severe, de compresie puternică.  Nici de data aceasta nu trebuie exagerat, ci ales fie un produs ajustabil, ce se poate purta pe termen lung, fie testate pe rând începând cu cele ce au compresie moderată.

Pentru mămici, centurile postnatale pot fi purtate chiar imediat după naștere, doar în anumite situații existând și contraindicații. Ar fi bine de precizat medicului ce tip de centură este dorit a fi purtată, primind indicații concrete și un aviz care vă pune la siguranță de eventuale dureri sau neplăceri postpartum - mai ales în cazul celor care au suferit o operație de cezariană.

related posts

Modifică setările cookies