Cum să îți alegi bijuteriile potrivite


Accesoriile joacă un rol important în viața oricărei femei. Bijuteriile pot să întregească sau să distrugă complet o ținută. Învață să le potrivești cu hainele și forma corpului tău și vei arăta mereu minunat. Iată câteva sfaturi de urmat pentru a alege și combina bijuteriile cu ținutele tale preferate.


Bijuteriile și forma corpului

Dacă ești minionă, alege colierele lungi, fine, îți vor scoate în evidență formele și decolteul. Evită colierele masive, căci îți vor strivi silueta. Pentru a-ți subția și alungi fața, optează pentru cercei lungi. Dacă fața ta este rotundă, cerceii creole sunt ideali. Pentru încheieturi subțiri, alege brățări fine, eventual suprapuse, pentru o notă de dinamism. Evită ceasurile masive și alege unele fine și delicate. Inele sunt și vor rămâne mereu o chestiune de gust și stil.

Bijuteriile și stilul

  1. Stilul romantic: Dacă îți plac imprimeurile înflorate, țesăturile fine, broderiile, panglicile, culorile pastelate, texturile vaporoase, sigur ești adepta stilului romantic. Bijuteriile potrivite sunt cele prețioase, cu pietre, precum inele subțiri din aur galben, rafinate. Dacă preferi ceasurile, alege un model subțire și feminin, care să nu încarce încheietura mâini. Bijuteriile trebuie să fie fine, delicate și să-ți completeze perfect ținutele.
  2. Stilul boem/etnic: Vesel, fluid, cu o tentă hippie, retro, stilul boem este sinonim cu dantelă, jeanși, fuste și rochii lungi, florale sau cu imprimeuri etnice. Accesoriile sunt punctul forte al acestui stil, preferatele fiind cele din argint, cu pietre naturale sau semiprețioase. Alege brățările din piele sau pe cele masive din argint. Scoate-ți în evidență gâtul cu un colier lung, etnic sau cu suprapuneri de lanțuri și șiraguri de mărgele din pietre semiprețioase. Inelele sunt vedeta ținutelor, dar nu exagera. Alege inele masive din argint cu turcoaz sau suprapuneri de inele fine și discrete.
  3. Stilul sport casual: Pe scurt, este stilul femeilor dinamice, care preferă hainele relaxate și comode. Bijuteriile preferate sunt cele discrete și practice, precum cerceii fini, micuți, colierele fine din aur galben sau alb. Ceasul devine mai mult decât un accesoriu, este o extensie a ținutei. Minimalist, ușor masculin, de calitate.
  4. Stilul clasic: Elegant, atemporal, sobru, concentrat pe calitatea hainelor cu o croială simplă. Acest stil „universal”, sinonim cu bunul gust, se axează pe bijuterii în linii pure și concise, rafinate și simple deopotrivă. Purtate ca accent, nu vor încărca niciodată aspectul unei ținute. Elementele esențiale sunt perlele (cercei sau pandantive), pietrele prețioase, semiprețioase, simple. Sunt de preferat bijuteriile din argint sau aur alb.
  5. Stilul glamour: Ținutele urmează linia corpului și seduc prin rafinament și minimalism. Femeia glamour este încrezătoare și adoră să iasă în evidență. Preferă culorile tari, roșu, negru, verde smarald, bleumarin, dar și argintiul, auriul și paietele strălucitoare. Astfel de ținute cer bijuterii statement, coliere masive cu pietre prețioase, podoabe de cap strălucitoare, brățări fantezie. Dar în doze măsurate, pentru a nu cădea în ostentativ.
  6. Stilul creativ: Rock, dramatic, vintage. Sunt stiluri care reflectă profund personalitatea celui care le adoptă.
  • Stilul rock este unul încrezător, sobru și rece, caracterizat de haine din piele sau denim. Negru este culoarea emblematică, iar inelele groase din argint masiv, lanțurile împletite, cerceii gotici cu cranii sau cruci și brățările din piele sau șnur sunt un must-have.
  • Stilul dramatic preferă culorile luminoase, coafuri originale, accesorii maxi sau mini, țesăturile imprimate îndrăzneț. Femeile care adoptă acest stil pot integra cu ușurință în ținutele lor bijuterii neobișnuite, fanteziste, piercing-uri, inele masive, brățări din piele.
  • Stilul vintage readuce vechiul la modă, prin ținute retro actualizate. Bijuteriile preferate sunt perlele, la fel și cele din aur galben sau argint masiv și pietrele naturale.

Bijuteriile sunt un accesoriu care rezistă în timp. Iar bijuteria ideală variază de la o persoană la alta. Bine aleasă, te va pune în valoare. Și nu uita, bijuteriile trebuie să fie purtate cu plăcere, să te bucure și, mai ales, să te răsfețe.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies