Fiica Lizei Panait, vedetă în prezentările de modă ale creatoarei. Ce planuri de viitor are Maria


Are 21 de ani, încă un an de studii și multe visuri mari. Maria Panait ne-a împărtășit marele ei plan de viitor, care ar vrea să-i aducă cel puțin notorietatea masei sale.


Maria Panait primește aplauze frenetice la fiecare prezentare de modă a mamei ei. Creatoarea Liza Panait o aduce la evenimentele ei de gală și o „aruncă” în lumina reflectoarelor. Simte o mândrie fără margini când o vede călcând pe podium cu tocuri de 12 și strălucind în rochiile create de ea: „Asta-i fetița mea”, pare a spune din priviri Liza Panait de fiecare dată când Maria cucerește publicul cu zâmbetul ei. 

FOTO: Remus Nicolaescu

Tânăra are 21 de ani, împliniți pe 8 septembrie. E studentă în anul 3 la Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limba engleză. E pasionată de make-up, dar mai mult se machiază pe ea însăși, decât pe prietenele ei. Vine la mai toate prezentările de modă ale mamei sale, dar nu e interesată de o carieră în modeling. Planurile ei de viitor sunt complet altele.

„Nu am înălțimea necesară pentru modeling și nici nu-mi doresc să fac din asta o meserie. În schimb, particip cu drag la prezentările mamei mele. În viitor îmi doresc să am propria linie de haine. Nu resping din start ideea de a colabora cu mama, însă vreau să-mi pun amprenta pe ceva, să creez ceva al meu. Nu cred că va fi o concurență între noi; cred că, mai degrabă, o voi completa”, ne-a spus Maria Panait.

Tânăra a început deja să lucreze la propriile creații, pentru a se pregăti pentru momentul în care se va lansa în lumea afacerilor. „Port creațiile mamei, însă acestea sunt de cele mai multe ori elegante, mult prea elegante pentru a le putea purta la școală sau ca ținute de zi. În ultima perioadă am început să-mi fac eu hainele, după ideile mele. Și când reușești să pui în practică ceva imaginat de tine, e greu să mai găsești în magazine ceva care să-ți placă”, mărturisește fiica Lizei Panait.


Liza Panait, creații inspirate de Maria Tănase pentru Centenar

Liza Panait a demarat anul trecut un proiect nou intitulat „Rădăcini”, pus în practică prin trei colecții. Prima, Kumbaya, a fost inspirată din frumusețea și motivele tradiționale ale tuturor continentelor. Creațiile sale au prezentat decorațiuni și imprimeuri din toate colțurile lumii, care au dus la concluzia că rădăcinile umanității noastre sunt comune, ceea ce ne face pe toți, oarecum, frați.

A doua colecție, Insieme, a fost prezentată în luna mai la Palatul Bragdiru din Capitală, cu ocazia Zilei Europei. Insieme a fost o colecție inspirată din moda și stilul de viață al anilor ’30-’50 de pe continentul european. Ținutele au avut influențe din costumele tradiționale ale tuturor țărilor membre UE, desigur într-o formă imaginată și interpretată de creatoarea Liza Panait.

Cea de-a treia colecție, ultima, a fost prezentată marți seară la Palatul Bragadiru, un proiect făcut pentru Centenar. Intitulată Pasărea Măiastră, colecția a fost dedicată Mariei Tănase și valorilor românești. „Este o poveste. Maria Tănase umbla în cele mai ascunse cătune și aduna tot ce era autentic și a știut sigur că la baza poporului român izvorul cel mai frumos este cel legat de tradiții și folclor. Noi am încercat să creăm o poveste plecând de la costumul tradițional, reinterpretat. Am încercat să-l aduc pe ținute care se pot îmbrăca de dimineață până seara, cu multe broderii manomecanice, o colecție de genți și una de bijuterii”, a declarat Liza Panait pentru Perfecte.ro.

„Și eu sunt un căutător de autentic și mă bazez mult pe ceea ce înseamnă folclorul românesc.”

Care e profilul femeilor care se îmbracă de la Liza Panait

Femeile care preferă ținutele Lizei Panait sunt elegante, foarte feminine, romantice, femei frumoase și pline de personalitate. „Sunt femei care depind numai de ele, care în fiecare zi simt că sunt frumoase și trebuie să li se spună că sunt frumoase, și în interior și la exterior. Pentru fiecare femeie îmbrăcămintea trebuie să însemne foarte mult. Trebuie să se simtă bine în pielea ei, să fie apreciată.”

Creatoarea de modă ne-a dezvăluit că nu îmbracă niciun articol vestimentar care nu poartă semnătura Liza Panait. „Niciodată, de la nimeni. Nici genți. Doar încălțăminte îmi cumpăr. Dacă eu nu port ce fac, ce pretenții să am să poarte alții? Apreciez mulți designeri, mulți colegi, dar mi se pare normal să mă îmbrac cu ținutele create de mine”, a concluzionat Liza Panait.

related posts

Modifică setările cookies