FOTO Liza Panait a transformat-o pe Manuela Hărăbor în Regina Maria, într-un show dedicat fostei suverane


Fosta suverană Maria a României a fost cinstită în cadrul unui eveniment de gală care a avut loc în Capitală. Actrița Manuela Hărăbor a defilat pe podium în ținute semnate Liza Panait.


Femeia care și-a asumat un rol crucial de lider al unui întreg popor a fost celebrată marți seară, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Humaniterra la Palatul Bragadiru din Capitală.

Evenimentul, susținut de Secretariatul General al Guvernului, a recreat „călătoria” fostei suverane de acum 100 de ani, când Regina a reașezat România pe harta lumii cu prilejul prezenței sale Conferința de Pace de la Paris.

Momentul a fost marcat cu o prezentare de modă a creațiilor vestimentare ale Lizei Panait, inspirate din portul Reginei Maria. Actrița Manuela Hărăbor a interpretat magistral rolul fostei suverane, la fel cum o face și pe scena Teatrului Metropolis în piesa „Regina Maria”, de Dr. Venerus Popa.

Citește și: Fiica Lizei Panait, vedetă în prezentările de modă ale creatoarei. Ce planuri de viitor are Maria

„Regina Maria este femeia pe care o iubesc enorm. Este un exemplu desăvârșit de patriotism, de femeie, de mamă, de partener devotat. Știu că a fost alături de noi în această seară și a simțit cât de mult apreciem ceea ce a făcut pentru noi toți. Ne-a întregit. Acum poate a venit timpul să ne unim”, a spus creatoarea de modă Liza Panait.

Regina Maria se află în topul preferințelor românilor în ceea ce privește idealul feminin românesc și una dintre candidatele cu mari șanse de a ajunge, în premieră pentru România, pe o bancnotă românească.

Citește și: Motivul pentru care Simona Halep nu va ajunge prea curând pe o bancnotă românească

Spectacolul a început cu un fragment din emoționantul testament simbolic lăsat de Regina Maria poporului român. Evocarea a continuat cu patru tablouri marcante din viața ei și a noastră – „La belle epoque”, cu ținute stilizate din perioada de tinerețe a Reginei, cu voaluri, cu catifea, dantelă, tul brodat, șifon, cu strălucirea acelor timpuri pline de frumusețe, baluri cu valsuri, și multă bucurie.

A urmat „War Time”, cu marșuri ostășești, ținute inspirate din costumele militare, cu broderii manuale și materiale pline de culoare și substanță. 

Vezi în GALERIA FOTO toate ținutele de la prezentarea de modă!

În final, „Anii 20” este tabloul inspirat din fabuloasa vizită a Reginei în America în anul 1926, unde a fost primită cu onoruri de cel mai înalt rang.

related posts

Modifică setările cookies